Sortejats els habitatges sobrants de Bon Pastor

28/06/2023 - 10:50

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), ha celebrat, aquest divendres 30 de juny a partir de les 12:30 hores, el sorteig que ha determinat les unitats de convivència afavorides amb algun dels 163 habitatges sobrants a Bon Pastor, un cop fet el reallotjament de les famílies afectades per la remodelació urbanística del barri.

Després de formalitzar-se les llistes definitives de sol·licitants que opten a un habitatge en aquest procés, un sorteig efectuat davant de notari ha determinat les persones seleccionades. El sorteig s’ha pogut seguir per streaming i es pot tornar a veure en aquest enllaç. 

Els sorteigs s’han fet de manera separada, tants sorteigs com llistes definitives de sol·licitants hi hagi, i tant el sistema previ d’assignació aleatòria de números de participació en el sorteig com l’extracció de números han seguit un procediment informàtic avalat per la Comissió de Peritatge del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya.

A continuació, podeu consultar les bases reguladores d’aquest procediment, on consten els requisits comuns i específics de la convocatòria, la tipologia dels habitatges protegits, el funcionament del sorteig, l’adjudicació dels habitatges i altra informació d’interès. També podeu consultar el resultat final del procés de revisió de les al·legacions presentades a la llista provisional, el llistat definitiu de persones admeses al sorteig, aprovat per decret núm. 122/2023 de la presidència de l’IMHAB, de data 16 de juny de 2023, així com el llistat de sol·licituds inscrites al RSHPO afavorides al sorteig en qüestió.

Bases reguladores

Llistat definitiu de persones admeses al sorteig

Resultat de les al·legacions admeses i desestimades

Pisos assignats a cada contingent

Llistat de sol·licituds afavorides al sorteig

 L’any 2003, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Veïns del Bon Pastor van signar un conveni per a la remodelació del polígon de les cases barates del Bon Pastor, prevista en quatre fases. Actualment, s’està desenvolupant la quarta fase, que compren la construcció de cinc blocs amb un total de 244 habitatges.