Un record per a les víctimes dels atemptats del 17 d’agost a la Rambla

17/08/2023 - 12:26

Un any més el pla de l’Ós, a la Rambla, ha estat testimoni de l’acte de record i homenatge a totes les víctimes dels atemptats del 17 d’agost del 2017 i les seves famílies, amb una ofrena floral i un minut de silenci. Aquest episodi, un dels més foscos que ha viscut la ciutat, va causar la mort de 16 persones i va deixar més de 100 persones ferides de fins a 35 nacionalitats.

Familiars, amistats, representants municipals i ciutadania han dipositat clavells blancs davant del memorial en record de les víctimes dels atemptats, que es va instal·lar el 2019 al costat del mosaic de Joan Miró, i han guardat un minut de silenci.

Al terra de la Rambla s’hi pot llegir “Que la pau et cobreixi, oh, ciutat de pau”. És una de les nombroses mostres de dol que persones d’arreu van deixar a la Rambla d’una manera espontània. La frase va aparèixer escrita originàriament en àrab i a la placa hi està reproduïda també en català, castellà i anglès. A més, va acompanyada del dibuix Barcelona, de l’artista Frederic Amat, i també hi figuren la data i l’hora exactes dels fets: “17.08.2017.16.50 h”.

El record de la ciutadania

Després de l’atemptat, persones de tot arreu van dipositar a la Rambla més de dotze mil objectes i documents com a mostra d’homenatge a les víctimes i en suport de les famílies. Aquests objectes i documents s’han recopilat, inventariat i arxivat degudament i des de l’agost del 2018 es poden consultar al web Memorial la Rambla 17A.