Celebrem la Setmana de la Mobilitat Sostenible al Districte!

23/08/2023 - 10:42

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible sota la temàtica de l’eficiència i l’estalvi energètic.

La pobresa energètica i de mobilitat està augmentant a causa dels costos més elevats per als residents i les empreses. Mentrestant, operar el transport públic continua sent una despesa elevada per als pressupostos de la ciutat; reduir aquesta despesa mitjançant un transport eficient energèticament donarà suport a infraestructures de transport assequibles i sostenibles. Alhora, també és crucial reduir la dependència del petroli i passar a fonts d’energia sostenibles.

L’acció col·lectiva per reduir el consum d’energia ja ha tingut un impacte positiu en les reserves i els preus dels combustibles, però encara queda per fer!

Aquests objectius compartits en les activitats i actes de la setmana de la mobilitat sostenible, ompliran l’agenda de la ciutat, per tal d’estimular el comportament ciutadà en relació amb l’ús del vehicle motoritzat i impulsar l’ús de mitjans de transport més sostenibles. Però sobretot, reflexionar sobre l’impacte en l’ambient i la nostra salut de l’ús excessiu del transport de motor. Aquí aviat, podreu trobar l’agenda que omplirà els carrers de Barcelona d’activitats i tallers amb relació a la nostra manera de desplaçar-nos per ella.

Al districte, l’Aula Ambiental de Sant Andreu, proposa tres activitats diferents durant aquesta setmana. La celebració del ParkingDay el 15 de setembre, una bicicletada plena d’activitats prèvies i posteriors el 17 de setembre i una activitat per fer vinils per les nostres bicicletes i patinets el dia 21 a la tarda. Podreu trobar tota la informació d’aquestes activitats i totes les altres, al programa de tardor de l’Aula Ambiental.

Des de l’Aula Ambiental donem suport a aquestes iniciatives i totes aquelles que defensin la salut del planeta i les persones. Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre correu santandreuambiental@bcn.cat o el telèfon 699 90 23 59.