Es busquen artistes residents

06/09/2023 - 12:57

Fabra i Coats: Fàbrica de creació obre una convocatòria adreçada a músics, autors de projectes artístics i responsables d'iniciatives culturals.

Si us dediqueu a la creació musical o a l’art sonor o si teniu entre mans un projecte artístic o una iniciativa cultural que busca suport, apunteu: a Fabra i Coats: Fàbrica de creació (foto: Eva Parey) busquen gent com vosaltres que necessitin espais on treballar o sales on assajar. Hi ha convocatòries per a residències a llarg i a curt termini.

Esteu al cas, perquè la convocatòria s’obrirà aquest mateix mes de setembre i permet fer residències al centre que van fins a un any i que, en el cas de les residències de llarga durada, es poden prorrogar més enllà. La convocatòria neix del fet que les últimes obres que s’han fet a la Fàbrica de creació han dotat l’espai de nous espais de treball, entre els quals més bucs que permeten, ara, acollir més projectes musicals i d’art sonor.

L’estada a Fabra i Coats permet disposar d’espais de treball, però també moltes coses més. Aquí oferiran suport i seguiment al projecte artístic presentat, afavoriran la comunicació entre els nous artistes residents i els que ja formen part de la família de Fabra i Coats i convidaran els nous artistes residents a implicar-se en projectes conjunts dels residents de la fàbrica, com Feedback o Seïsmes.

Artistes i col·lectius amb un projecte i ganes de connectar-se amb el context de la Fabra i Coats es beneficiaran de la convocatòria i optaran a residències curtes per investigar o experimentar a propòsit d’una creació musical o sonora que necessiti un període d’assaig. Les residències de llarga durada, en canvi, estan pensades per artistes que estan desenvolupant la seva carrera. 

A més de les residències per a projectes musicals o d’art sonor, el centre també obre una convocatòria per a projectes artístics, ja siguin d’arts escèniques, arts visuals i arts en viu, de cinema i audiovisual, de transmèdia o literatura. La convocatòria adreçada a iniciatives culturals, finalment, busca agents culturals (des de gestors i productors, fins a comunicadors i distribuïdors que treballin en el sector cultural i té una durada d’un any.

Preneu nota, si us interessa la proposta, ja que els projectes de creació musical i art sonor s’han de presentar del 12 de setembre al 30 d’octubre (hi ha una sessió informativa presencial dia 10 d’octubre a les 17.30 h); els projectes artístics es presenten del 12 de setembre al 16 d’octubre (la sessió informativa presencial és, en aquest cas, el dia 3 d’octubre a les 17.30 h) i els projectes d’iniciatives culturals, del 2 d’octubre al 13 de novembre (sessió informativa presencial el 24 d’octubre a les 17.30 h).

Si voleu consultar les bases completes de la convocatòria, consulteu el web de Fabra i Coats.

Més informació