Quines són les obligacions fiscals que han de tenir en compte les entitats esportives?

14/09/2023 - 10:58

Els impostos als que habitualment han d’enfrontar-se les entitats són l’Impost que grava la diferència entre els ingressos i les despeses meritades durant l’exercici econòmic o IMPOST DE SOCIETATS (IS), l’impost que grava les transaccions de béns i serveis o IMPOST SOBRE EL VALOR AFEGIT (IVA) i l’impost que grava les RENDES DE LES PERSONES FÍSIQUES (IRPF).

Hi ha una quarta obligació fiscal però que no esdevé un impost pròpiament dit; ens referim al 347 o DECLARACIÓ INFORMATIVA. DECLARACIÓ ANUAL D’OPERACIONS AMB TERCERES PERSONES.

IMPOST DE SOCIETATS (IS)

L’impost de societats és un impost que grava el benefici o el superàvit de les organitzacions o, el que és el mateix, la diferència entre els ingressos i les despeses. Tot i que el tractament en entitats esportives pot arribar a tenir algunes exempcions (que cada entitat haurà de determinar).

IMPOST DEL VALOR AFEGIR (IVA)

L’IVA és un impost que grava les transaccions de béns, productes i serveis entre les organitzacions. Per la seva naturalesa, les entitats esportives compten amb un nivell d’exempció molt elevat ja que tots aquells ingressos que provinguin pel desenvolupament de la pràctica esportiva acostumen a estar exempts d’aquest impost.

No obstant però, hi ha algunes activitats com per exemple el patrocini, la venda de productes (roba, material esportiu,…), la restauració, el subarrendament d’espais o la gestió dels espectacles que no estan exempts.

IMPOST DE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES (IRPF)

L’IRPF és un impost que grava les rendes de les persones físiques i que normalment afecta a totes aquelles entitats que tenen treballadors o que compten amb la col·laboració de professionals independents que els giren factures amb retenció.

MODEL 347. DECLARACIÓ INFORMATIVA. DECLARACIÓ ANUAL D’OPERACIONS AMB TERCERES PERSONES.

El 347 o DECLARACIÓ ANUAL D’OPERACIONS AMB TERCERES PERSONES, no és un impost pròpiament dit, no implica el pagament de cap gravamen, senzillament és un model a través del qual informem de les operacions de compra o de venda que en el seu conjunt superin els 3005,06€ (si fos el cas, iva inclòs).

 

CALENDARI OBLIGACIONS FISCALS 2023

Fins al 20 d’octubre de 2023:

  • Autoliquidació tercer trimestre 2023: model 303 (IVA)
  • Tercer trimestre 2023: model 111 (IRPF)
  • Model 202, pagament fraccionat de l’Impost de Societats (2P)

Fins al 20 de desembre de 2023:

  • Model 202, pagament fraccionat de l’Impost de Societats (3P)