Aquest octubre, l’Aula Ambiental ha destinat totes les activitats obertes i gratuïtes del seu programa trimestral a analitzar i prendre consciència, des de la producció fins al consum, sobre com ens alimentem.
- Un hivernacle pels nostres planters. Dimecres 4 d’octubre de 10 a 12 h, a la Nau Vila Besòs (Passatge del Torrent de l’Estadella, 11): taller pràctic on aprendre a construir un hivernacle casolà per guarir els planters de les intempèries (inscripcions aquí).
- Festa hortera. Dissabte 7 d’octubre de 10 a 13 h, al Casal de Barri Torre de la Sagrera (C/ de Berenguer de Palou, 64-66): espai de trobada per interessats/des en horticultura urbana, per qui vulgui participar o ja estigui implicat/da en els horts dels equipaments del Districte de Sant Andreu. Hi hauran al llarg del matí per apropar-se a l’horticultura, i serà una bona ocasió per conèixer els equipaments i implicar-se als horts! (Inscripcions aquí).
- Mercat de mercats. Dimecres 18 d’octubre de 10 a 12:30 h, a Mercabarna (trobada a la parada d’autobús Mercabarna, parada 843, final de línia 109): visita al polígon de Mercabarna i al Food Bak (centre d’aprofitament alimentari), que permetrà indagar en els orígens de les fruites i verdures que arriben a la ciutat (inscripcions aquí).
- Visita al Parc Agrari del Baix Llobregat. Dissabte 21 d’octubre de 9 a 14:30 h. Punt de sortida amb autocar davant de la Plaça Orfila: el Parc Agrari del Baix Llobregat és un territori carregat de controvèrsies, tradicionalment destinat a l’agricultura, amb espais naturals en regressió i una pressió urbanística creixent. La organització Les Agulles-Ecologistes en Acció hi dinamitzarà una ruta per difondre què hi està passant i posar en debat el sistema alimentari actual.
- Fermentació i aprofitament; històries de vida i mort. Dimecres 25 d’octubre de 18 a 19:30h, al Centre Cívic Navas (Passatge del Dr. Torent, 1): La fermentació és un fet natural que pot servir per tractar els aliments, conservar-los, realçar el seu valor gustatiu, fer-los digeribles i també de forma simbòlica, per a rituals i celebracions. Se’n parlarà en aquest taller tot preparant fermentats vegetals!
Les cultures del reaprofitament. Dijous 23 de novembre de 17:30 a 19 h (a l’Ateneu l’Harmonia C/ de Sant Adrià, 20) i dimecres 20 de desembre de 17:30 a 19 h (al Centre Cívic Trinitat Vella, C/ de la Foradada 36): S’explorarà amb les voluntàries del grup de cuina del Centre de Vida Comunitària de Trinitat Vella formes de reaprofitar els aliments en diferents cultures d’arreu del món.
Per a més informació sobre els tallers i sobre les activitats i serveis de l’Aula, podeu contactar-hi per telèfon al 699 90 23 59 o per correu electrònic a santandreuambiental@bcn.cat.