Activitats pel Dia Internacional de la Gent Gran al Districte de Sant Andreu

21/09/2023 - 11:50

Els equipaments han enllestit diverses propostes per celebrar l'efemèride i reflexionar sobre el procés d'envelliment.

L’1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran. La jornada, cada vegada més reivindicada entre diferents àmbits de la societat, serveix de punta de llança per abordar diferents qüestions relacionades amb el procés d’envelliment. Salut, sexualitat, finances… La gent gran viu i sent des de la seva pròpia perspectiva i mereix l’espai social necessari perquè la seva quotidianitat sigui tan digna com la de qualsevol altre grup generacional.

Per aquest motiu, tant des de l’Ajuntament com des dels diferents equipaments territorials, s’enllesteix una programació específica que busca informar i entretenir les persones grans amb temes específicament pensats per elles.

La programació es pot trobar aquí adjunta. Com a breu resum, les activitats comencen el dimarts 26 de setembre amb un curtmetratge i debat posterior a les 11 h. Serà al Casal Gent Gran Trinitat Vella. També el dimarts 26 de setembre hi haurà un taller a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra a partir de les 18 h. El dijous 28 de setembre hi ha l’acte ‘Fer-se gran al 2023’ al Casal Gent Gran Bon pastor a les 17 h, i l’activitat ‘Seguretat viària per a la gent gran’ al Casal Gent Gran Baró de Viver a les 18 h. El divendres 29 de setembre se celebrarà el brindis amb ‘Les cançons’ al Casal Gent Gran Baró de Viver, a partir de les 18 h.

Ja a l’octubre, el dimarts dia 3 tindrà lloc l’acte central organitzat conjuntament amb el Districte de Sant Andreu. A les 17 h hi haurà un concert de la Banda Municipal al SAT! Sant Andreu Teatre. El dimecres 4 d’octubre tindrà lloc un cinefòrum al Casal Gent Gran la Palmera i una xerrada al Casal de Barri Congrés-Indians. El divendres dia 6 d’octubre a les 19 h hi haurà un passi teatral ‘Tot és possible al metro’, al Centre Cívic Can Clariana Cultural. Per últim, el Casal de Gent Gran Mossèn Clapés celebrarà un bingo el dilluns 16 d’octubre.