Torna el FAACCC!

28/09/2023 - 18:07

El Festival d'Arts Comunitàries arriba a la seva tercera edició. Des de 2018, segueix i té en compte centenars de propostes culturals per esdevenir un punt de trobada entre el veïnat, els professionals, les organitzacions, les institucions, l'acadèmia i els estudiants. El focus es posa en la participació i en la creació cultural i en les arts comunitàties. El FAACCC té com escenari el Districte de Sant Andreu i la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i vol donar a suport a plantejaments crítics i cooperatius per tal de revisar, ampliar i reformular el paper de la ciutadania, les entitats privades i l'administració.

Els objectius del Festival són que es reconegui el protagonisme de les comunitats com a creadores, facilitar espais de trobada entre persones: ciutadans, participants, professionals i públics i fer valdre el vessant polític
de les arts comunitàries.

El FAACCC també intenta construir espais de reflexió per tal d’acompanyar la professionalització, ètica i dinàmiques del sector, debatre la institucionalització i la despolitització que estem vivint com a moviment, confrontar els models culturals i de governança per generar espais de cultura democràtica i visibilitzar Catalunya en el mapa internacional de les Arts Comunitàries.

Absurd, irreverent, amb sentit del humor, polièdric, aparentment col·lectiu, condescendent i amb més fracassos que encerts, el Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya acosta una bogeria d’espectacles, activitats, performance, tallers i conferències per gaudir d’experiències col·lectives que qüestionen, amplien i deformen la forma en la que estem construïnt la societat i les relacions actuals.