El Túnel del Terror de la Trinitat Vella celebra el desè aniversari amb un passi “sorprenent i inesperat”

19/10/2023 - 13:26

Els vora 100 voluntaris i voluntàries que treballen en la proposta escènica d'enguany ultimen els preparatius per gaudir d’una castanyada d’allò més terrorífica. El passi serà el divendres 27 d'octubre a les 19 h.

El veïnat de la Trinitat Vella té el talent, la creativitat i la força necessàries per construir un entramat sociocultural envejables. A llarg de l’any, compten amb diversos projectes que fan del barri un dels espais de trobada de tota la ciutat, sent el Túnel del Terror la proposta més emblemàtica durant la tardor.

Des de la seva primera experiència ara fa 10 anys, el Túnel s’ha mantingut en el temps gràcies a la constància de totes les persones voluntàries que passen intenses setmanes treballant perquè la Trinitat Vella encapçali la programació cultural de la Castanyada a tot Barcelona. Amb moltíssim d’esforç, han aconseguit que la idea que va nàixer anys enrere com una gresca innovadora, s’hagi convertit en el principal atractiu de la festa dels difunts arreu de la ciutat.

L’any passat, el Túnel del Terror va congregar la gens menyspreable cita de 2.000 persones i “fins i tot es podria donar cabuda a més si comptéssim amb més espai i més dies”, explica la Naima Galiana. En aquest sentit, val a dir que la proposta és d’aquesta manera perquè totes les persones implicades la fan de manera voluntària, com un procés per crear i revertir aquesta creació en el barri, i que destinen tots els seus esforços fora de la jornada laboral perquè el Túnel surti endavant.

“Jo vull reivindicar molt el paper dels voluntaris i les voluntàries, perquè per les mans de tots i de totes elles passa absolutament tot: des de la idea i el disseny d’aquesta idea fins a la compra del material, la decoració, la caracterització, els actors i les actrius…”, explica la Naima. En efecte, des que finalitza l’estiu fins que se celebra el Túnel del Terror hi ha bona part del barri implicada en el desenvolupament de cada detall.

De cara a aquesta edició del desè aniversari, ningú de l’organització ha volgut donar a conèixer quina serà la temàtica. En paraules de la Naima, “podem dir que la temàtica serà molt sorprenent, que tindrà a veure amb els darrers deu anys i que ningú no s’espera el que veurà”. Tothom ho porta amb tan de secretisme que ni tan sols la resta del veïnat és al cas de res. “Ningú de la Trini sap què anem a fer, només ho sabem les persones que ho estem muntat aquests dies”, assegura.

Aquest any, la celebració del Túnel del Terror serà el divendres 27 d’octubre a partir de les 19 h en l’Institut Escola Rec Comtal (accés pel carrer Mare de Déu de Lorda, 25). Des de l’organització avancen que la zona d’espera per accedir a l’espectacle estarà amenitzada i que hi haurà una barra amb begudes a càrrec del CEIP La Tortuga.