Acte institucional d'entrega dels Premis Sant Andreu 2023

21/11/2023 - 18:46

L'acte d'entrega de premis serà el dijous 30 de novembre a les 18.00 h a la plaça d'Orfila. Enguany, a més dels dos guardons dedicats a projectes, s'entregaran tres distincions personals i quatre més per aniversaris d'entitats.

El premi Sant Andreu Especial l’ha guanyat el projecte ‘Rec i Acció’ de la Fundació Vidal i Barraquer. El seu objectiu és proveir la comunitat de serveis adreçats a la prevenció, el diagnòstic i tractament de la salut mental, tant des de la vessant clínica com de recerca i docència. Amb aquest projecte es promouran espais de paraula i reflexió al voltant de la salut mental de l’alumnat de 4t d’ESO dels IES Puigvert i IES Sagrera-Sant Andreu. A més, s’elaborarà un curtmetratge sobre “quina és la mirada sobre salut mental”, s’identificaran necessitats en relació a la salut mental dins la comunitat educativa, s’acompanyarà a la comunitat educativa en el procés d’aprenentatge i es donaran a conèixer els recursos per a joves en l’àmbit de la salut mental al territori.

Pel que fa al Premi Sant Andreu al Millor Projecte, enguany recaurà en l’associació La Trini Solidària. El projecte es titula “Trinitat Vella, un barri solidari” i aspira a donar suport a les famílies més vulnerables del barri, mentre es dona suport a altres barris, districtes i poblacions. El seu objectiu és donar d’aliments i estris de cura personal, crear una xarxa de col·laboraboració entre els serveis municipals i l’entitat, abaratir el màxim possible les factures de llum i gas, tramitar el bo social, fer petites reparacions de la llar, i suport en tràmits, problemes d’habitatge i tràmits i material d’escolarització.

D’altra banda, les distincions personals són enguany per Enric Martínez Escuder, director artístic de l’Esbart Maragall des de fa 30 anys, Paquita Delgado Espín, per la seva dedicació a  l’activisme veïnal del Bon Pastor, i Ramón Garrabella, expresident de l’Ateneu Obrer de Sant Andreu de Palomar, que rebrà el premi a títol pòstum.

Finalment, les entitats que reben la distinció per la celebració d’una efemèride són el Club Esportiu Fabra i Coats i l’Associació d’afectats del Virus Herpes, que compleixen 10 anys, la Fundació Osas, que enguany celebra mig segle d’existència i el col·legi Mare de Déu dels Àngels de La Sagera, que en fa 125.