Pas endavant per activar les zones d’usos compartits amb gossos

24/11/2023 - 10:33

Al Districte de Sant Andreu s'habilitaran 11 zones d'usos compartits amb gossos (ZUC), repartides entre els diferents barris. Consulta aquí espais i horaris per poder fer-ne ús.

Al gener comença una campanya amb informadors a peu de carrer i al març es preveu l’aprovació definitiva de la normativa, que començarà a aplicar-se a finals del 2023.

Què són les ZUC?

Les zones d’usos compartits amb gossos són carrers, places, rambles, parcs o altres espais a la via pública on, en franges horàries de matí i tarda, es permetrà portar els gossos deslligats.

En total hi haurà 103 ZUC, una com a mínim a cadascun dels 73 barris. Al Districte de Sant Andreu s’habilitaran 11 punts: el parc de la Trinitat Vella, el carrer Torrent de Perera, la plaça Pilar Miró, el parc de la Maquinista, la Plaça de Can Fabra, el parc d’Antoni Santiburcio, els Jardins de les Dones de la Motor Ibèrica, els Jardins d’Elisa Garcia Sáez, la plaça del General Moragues, el Parc de la Pegaso i la plaça del Congrés Eucarístic. 

Per consultar més informació i horaris podeu fer clic aquí.

Un total de 219 espais de gossos

S’estima que a la ciutat hi viuen 180.000 gossos. Amb la incorporació de les ZUC tindran un total de 219 espais amigables.

  • 70 àrees de gossos: fins a 400 m2
  • 46 àrees d’esbarjo per a gossos: la meitat amb més de 700 m2
  • 103 zones d’usos compartits
  • Platja de gossos