Viu tota l'emoció de l'Esclat Andreuenc

28/11/2023 - 12:51

El primer dissabte de la Festa Major, el 2 de desembre, podrem viure l'emoció d'un dels actes més bonics i esperats de la celebració andreuenca. Consulta aquí els horaris!

L’Esclat Andreuenc és un dels actes més esperats de la Festa Major de Sant Andreu de Palomar. Com cada any, el primer dissabte, el dia 2 de desembre en aquest cas, ens aplegarem totes i tots al nucli antic del poble per poder viure l’emoció de tot l’acte. A continuació, us detallem els horaris d’aquesta festa:

18.30 h: Les prèvies de l’Esclat. Tot el Seguici Festiu es comença a preparar a les voltes de la Plaça Mercadal mentre el Foment Sardanista i els diferents grups de percussió del poble escalfen l’ambient. Si això no us escalfa prou, el canoner repartirà rom cremat per a fer l’espera del Seguici molt més lleugera.

19 h: La baixada del Mercat. Ben puntuals, tots els elements del Seguici Festiu: el Colomí, els balls populars, els Gegants… sortiran de l’arc del carrer del Mercat entonant la mateixa melodia anomenada ‘La baixada del Mercat’ per encetar la Festa Major.

19.30 h. Lluïment dels balls del seguici Festiu (acte accessible a persones amb sordesa). Un cop a la plaça d’Orfila, cada element del Seguici Festiu farà el seu ball de lluïment acompanyat de la Banda de l’Esclat, una formació musical única creada per a l’ocasió.

20.30 h. Repic del Seguici festiu. Durant la passada a l’església i l’Esclat final de tot el Seguici festiu, les campanes repiquen tot celebrant aquest moment àlgid de la festa.