Punt lila, despatx segur i parelles itinerants integren el protocol contra agressions

30/11/2023 - 12:26

Les mesures de seguretat estaran desplegades durant tota la franja horària de les nits de festa. Consulta aquí ubicacions, contactes i tota la informació al respecte.

Durant la Festa Major, comptarem amb les mesures de prevenció i assessorament en matèria d’agressions masclistes i LGTBIfòbiques per garantir un espai segur al llarg de les nits amb ball i disbauxa.

El Punt Lila estarà ubicat davant del Recinte Fabra i Coats entre les 22 h i les 4 h. Comptarà amb una parella itinerant els dies 1, 2, 5, 7, 8 i 9 de desembre, que representen les jornades amb programació nocturna.

El Punt lila consisteix a un espai que pretén esdevenir la ubicació de referència en la matèria de violències masclistes i LGTBIfòbiques que es puguin donar en el marc de la festa. En aquest espai sempre hi ha dues professionals cobrint les tasques d’assessorament, enregistrament de dades, atenció al públic i intervenció, si s’escau.

La parella itinerant. Aquestes figures es contemplen en el protocol com un enllaç permanent entre l’espai per on es mouen els i les participants del festival (zona de concerts i zona comercial així com zones exteriors i d’accés al centre comercial).