Millores a les biblioteques Bon Pastor i Ignasi Iglesias – Can Fabra

11/01/2024 - 13:24

En les últimes setmanes s'han portat a terme diversos treballs de millora i manteniment a aquests dos espais municipals.

A finals de l’any passat, la Biblioteca Bon Pastor va centrar diverses tasques de manteniment a la façana i al sistema elèctric. La reforma no va alterar en cap cas l’horari habitual de funcionament de l’equipament. Simultàniament, la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra va romandre tancada del 4 al 17 de desembre per realitzar millores internes, incloent-hi canvis en el disseny, el mobiliari i l’enllumenat.

Les millores visibles a ambdues biblioteques s’han centrat en l’eficiència energètica del sistema d’il·luminació. S’ha dut a terme la substitució de les lluminàries existents per altres de tipus LED, amb una significativa reducció del consum energètic, una vida útil més llarga i una demanda de manteniment pràcticament nul·la.

A més, a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra s’han realitzat intervencions en 12 lluernaris, desmuntant el policarbonat i la perfileria metàl·lica original i substituint els fluorescents per dos panells LED de 120 x 60. Respecte la Biblioteca Bon Pastor, s’ha millorat l’eficiència de la il·luminació de l’escala mitjançant la instal·lació d’un sistema de control amb detectors de presència en cadascun dels replans.

Altres millores recents als dos equipaments inclouen la renovació del punt d’atenció i la substitució parcial del mobiliari a la planta primera de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, així com l’arranjament del revestiment de la façana de la Biblioteca Bon Pastor.