Julio César Palacio i laSadcum, a la segona sessió del Feedback 2024

02/02/2024 - 10:09

Després que la companyia Silvia Batet i el duet Kaosgroc inauguressin el passat 31 de gener una nova edició de la mostra Feedback, dimecres 7 de febrer arribarà la segona sessió del cicle, en aquesta ocasió amb l’artista sonor i compositor Julio César Palacio i la companyia de dansa laSadcum, tots dos residents a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Començarà a les 19 h i la sessió la presentarà el periodista Oriol Rosell (RNE i Ràdio Fabra), que també moderarà el col·loqui posterior entre públic i artistes. L’entrada és lliure.

Palacio (Bio Data-X) mostrarà el seu nou projecte musical, Escucha simbiótica, una sessió sonora en format multicanal amb una escolta relacionada amb la bioacústica, la investigació ambiental, els sons ocults de la natura i els paisatges sonors. La companyia laSadcum oferirà un fragment de NAVAJA (la fotografia que acompanya aquest article és una de les seves imatges promocionals), peça que es confecciona a partir de codis extrets de plataformes digitals de consum. L’obra presenta un autoretrat escènic sobre poètiques sexo afectives en l’autoaprenentatge dictat per l’algoritme en l’adolescència SADCUM. Cinc personatges denominats LOINKS emmarcats en una demo abandonada a mig programar, emprenen un no-viatge on l’autoemulació i la performativitat sostenen la seva existència.

Sobre Feedback

En aquest cicle, creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa, videocreació…) presenten un tast del projecte artístic que han treballat o estan treballant com a residents a la Fabra i Coats. En acabat el públic assistent pot traslladar les seves impressions als artistes. Així, al mateix temps que els assistents coneixen en primícia el fragment d’un nou espectacle i com s’ha gestat, poden aportar creadors nous punts de vista per enriquir el seu projecte.

La Fabra i Coats integra la interacció amb el públic com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme durant la seva residència, una idea que va néixer d’una necessitat expressada pels mateixos artistes a través de la Comissió de Programació, espai participatiu obert a la comunitat del centre que ha coordinat i dissenyat aquest format. Col·laboren en l’organització del cicle Recomana i Agost Produccions.

El Feedback 2024 consta de 7 sessions en total i fins a 14 artistes mostraran les seves propostes.

Més informació, en aquest enllaç.