El carrer Can Ros, al barri del Congrés i els Indians, es convertirà en plataforma única

19/02/2024 - 14:46

Es destinarà més d’1,1 milions d’euros en les obres que es preveu que comencin al juliol i s’allarguin durant 6 mesos.

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment, a la comissió de govern, el projecte  de remodelació del carrer de Can Ros, al barri del Congrés i els Indians, per convertir-lo en plataforma única, accessible i que doni continuïtat a la nova plaça del Canòdrom. El districte de Sant Andreu iniciarà les obres el proper mes de juliol amb una durada aproximada de 6 mesos i un pressupost de mes d’1,1 milions d’euros.

L’àmbit d’actuació compren el carrer de Can Ros, entre els carrers de Pardo i Concepció Arenal, i delimitant amb la plaça del Canòdrom, que actualment es troba en la fase final de remodelació. En total, s’intervindrà en 2.145 metres quadrats.

Per a la regidora del districte, Marta Villanueva, la intervenció al carrer Can Ros suposa “intervenir l’espai públic a través d’un pla de reforma integral que permet actuar de manera eficaç fent aquests espais més amables, accessibles i  generant noves zones de convivències per a tots els veïns i veïnes del barri”. “Aquesta actuació, conjuntament amb la propera finalització de la nova plaça del Canòdrom són un clar exemple del compromís municipal per transformar i millorar l’espai públic de la ciutat”.

Amb les obres de reurbanització, al carrer de Can Ros s’eliminaran les dues voreres i la calçada per configurar una plataforma única que connecti amb la plaça del Canòdrom. S’invertirà el sentit de la circulació, que passarà a ser del carrer de Concepció Arenal a Pardo, d’aquesta manera es minimitzarà l’ús viari i es prioritzarà el pas per a vianants millorant l’accessibilitat.

A més, s’aprofitarà l’actuació per substituït el mobiliari urbà i generar espais d’estada agradables, es millorarà les condicions de l’arbrat i la vegetació ja existents, i es reubicarà i ampliarà la instal·lació de l’enllumenat.

També es milloraran els col·lector de drenatge i se soterraran els encreuaments aeris de les instal·lacions elèctriques, eliminant els suports existents a l’espai públic.