Oberta la primera convocatòria específica de subvencions pels anys 2024-2025 per a la realització de projectes per a millorar i tenir cura de la salut de la ciutadania de Barcelona

06/06/2024 - 12:25

La convocatòria comprèn dues modalitats: suport a les persones familiars que cuiden a persones malaltes d’Alzheimer o altres demències, i promoció i millora de la salut mental.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Àrea de Drets Socials, Salut, Cooperació i Comunitat,  obre la primera  convocatòria de subvencions específica pluriennal (2024-2025)  per finançar projectes que impulsin la cura i la salut de la ciutadania de Barcelona.

Es busquen projectes arrelats al territori que fomentin el suport a les persones afectades per malalties o dels seus familiars, per visibilitzar la seva problemàtica i donar resposta directa a aquelles necessitats que no queden suficientment contemplades en les carteres de serveis sanitaris i socials.

Amb data 03.06.2024 s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) la convocatòria per a la concessió de subvencions per a projectes per a millorar i tenir cura de la salut de la ciutadania.

Quins projectes poden ser subvencionats?

La convocatòria comprèn dues modalitats que volen impulsar projectes, nous o existents, que busquin millorar la situació de les persones afectades per malalties o dels seus familiars:

  • Àmbit A: Suport a les persones familiars o de l’entorn proper (no professionals) que cuiden a persones malaltes d’Alzheimer o altres demències.
  • Àmbit B: Promoció i millora de la salut mental i del benestar emocional, sensibilització i lluita contra l’estigma en salut mental.

Qui pot presentar sol·licitud?

S’hi poden presentar les persones jurídiques sense ànim de lucre, amb un mínim de 3 anys d’experiència en la línia o línies a les que fa referència el projecte presentat.

Quin és l’import de la subvenció?

La subvenció és bianual per activitats dels anys 2024 i 2025. Podreu rebre fins al 80% del pressupost total del vostre projecte, amb un màxim de 18.000€ d’import subvencionat per la modalitat A i 36.000€ d’import subvencionat per la modalitat B.

Quins són els terminis per presentar les sol·licituds?

Les entitats interessades podran presentar les sol·licituds del 4 al 25 de juny, ambdós inclosos.

Com presentar les sol·licituds?

Ho hauran de fer presentant la documentació necessària i la instància a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament.

Us recomanem que, abans de fer la sol·licitud, consulteu les bases de la convocatòria al BOPB. 

Si teniu dubtes o necessiteu més informació, us podeu posar en contacte amb subvencions.saluticures@bcn.cat