Una vuitantena d’obres de millora en escoles i instituts de Barcelona

24/07/2024 - 16:06

Com cada any, durant l’aturada lectiva de l’estiu es duen a terme obres de millora, ampliació i reforma als centres educatius de la ciutat, que inclouen des de plans de pintura i revestiment, actuacions als menjadors escolars i transformacions de patis fins a la construcció d’equipaments.

Les 83 actuacions que es duran a terme durant l’estiu permeten fomentar una oferta educativa de proximitat que doni resposta a les necessitats de cada zona i que promogui l’equivalència entre centres i la continuïtat educativa. Quan s’acabin els treballs quedaran definides les bases del mapa escolar de la ciutat.

Aquestes obres s’inclouen en un paquet de 95 mesures per a l’any 2024, que disposen d’una inversió del Consorci d’Educació de Barcelona de 62.326.354 euros: 42.868.715 euros provenen de l’Ajuntament de Barcelona i 19.457.639 de la Generalitat de Catalunya.

Des del curs 2016-2017 s’han creat nou escoles, set instituts i catorze instituts escola, i s’han incorporat vuit centres concertats a la xarxa pública. A més, set escoles i quatre instituts han incrementat una línia estructural.

Obres previstes a l’estiu del 2024

Aquestes són les actuacions previstes per a aquest estiu:

  • Noves construccions i grans actuacions: Institut Escola Arts, Institut Escola Rec Comtal, Institut Escola Vapor i Molí, Institut Escola El Molí, Institut Escola Mirades, Escola Prim, Institut Escola Sant Felip Neri, CEE El Nus, Escola Auditori i Institut Vallcarca.
  • Adequació d’equipaments d’ensenyaments de formació professional: Institut del Disseny i Arts Gràfiques de Barcelona, Institut de Seguretat i Mobilitat de Barcelona, Institut de Formació Empresarial de Barcelona, Institut Hospital Vall d’Hebron FP Sanitària, Institut de Postobligatòria de la Nàutica de Barcelona, Institut de Postobligatòria Ferran Tallada, Institut de Postobligatòria de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle de Barcelona i Institut de Postobligatòria de l’Esport de Barcelona.
  • Construcció i obres en centres de formació d’adults i escoles oficials d’idiomes: CFA Besòs, CFA Can Batlló i Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona – Vall d’Hebron.
  • Millores sistèmiques als espais escolars (accessibilitat, seguretat, ampliacions, mobiliari nou i renovació de sales): Escola Entença, Escola Xirinacs, Escola Gaia, Escola 9 Graons, Escola Teixidores de Gràcia, Institut La Sagrera, Institut Joncar, Institut Nou Barris, Escola La Flor de Maig, Institut Escola Eixample, Escola Francesc Macià, Escola Pare Poveda, Institut La Sedeta, Institut Flos i Calcat, Institut Joan d’Àustria, Escola El Sagrer, Institut Icària i Escola L’Arc de Sant Martí.
  • Transformem els patis: Escola Estel Guinardó, Escola Josep Maria Jujol, Escola La Sedeta, Escola Timbaler del Bruc, Escola Bac de Roda, Escola Joaquim Ruyra, Escola Lluís Vives, Escola Tabor, Institut Escola Coves d’en Cimany, Institut Escola Sicília, Institut Escola Trinitat Nova i Institut Escola Turó de Roquetes.
  • Climatització: a més de les obres als equipaments que formen part de la primera fase del pla Clima Escola Barcelona, s’han instal·lat equips d’aire condicionat al Centre d’Educació Especial Concha Espina, el Centre d’Educació Especial Folch i Camarasa, el Centre d’Educació Especial Josep Pla, l’Institut Montserrat, l’Institut Príncep de Viana, la Llar d’Infants El Vuit, la Llar d’Infants La Gavina i la Llar d’Infants L’Airet.