Barcelona suma nous estancs com a punts de venda i recàrrega de les targetes T-mobilitat

06/08/2024 - 11:13

Les persones usuàries poden recarregar la seva targeta de plàstic o de cartró i adquirir-ne una nova de cartró amb el títol que necessitin. S’hi poden recarregar tots els títols integrats, inclosos els títols socials que requereixen un perfil bonificat (T-jove o títols per a famílies nombroses i monoparentals), sempre que la persona tingui la targeta personalitzada amb el perfil prèviament configurat.

Un total de 825 estancs repartits a la ciutat de Barcelona i a la resta de l’àrea metropolitana s’han anat incorporant les darreres setmanes com a punts oficials de venda i recàrrega de targetes T-mobilitat.

En aquests establiments s’hi poden adquirir targetes de cartró T-mobilitat amb qualsevol títol integrat compatible i recarregar títols a qualsevol targeta sense contacte prèviament adquirida, tal i com es pot fer a les màquines d’autovenda de les estacions ferroviàries. En aquests punts, però, les persones usuàries no es poden donar d’alta ni adquirir la T-mobilitat de plàstic personalitzada, així com tampoc rebre atenció per resoldre dubtes o incidències.

Una novetat d’aquests punts de venda on fins ara s’hi havien venut títols de transport magnètics, és que ara les persones usuàries de títols socials, com ara la T-jove o els títols per a famílies nombroses i monoparentals, també hi podran recarregar aquests títols sempre que disposin de la targeta personalitzada amb el perfil prèviament configurat.

Aquests establiments permeten un major equilibri territorial quant a l’accés als títols de transport, sobretot per aquelles persones que no tenen una estació ferroviària a prop o no fan servir habitualment l’app per gestionar la seva targeta. D’aquesta manera, ara ja poden adquirir targetes de cartró i recarregar qualsevol targeta T-mobilitat.

A la xarxa de punts de venda actual s’hi podrien sumar en un futur altres establiments com quioscos o altres negocis.

Es pot consultar la xarxa de punts de venda en aquest mapa. Els establiments que prestin aquest servei, i així ho considerin, podran identificar-se com a punt de venda i recàrrega oficial amb un distintiu.

Punts d’atenció T-mobilitat

El sistema T-mobilitat té actualment una extensa xarxa de punts d’atenció a la ciutadania gestionada conjuntament amb els operadors de transport. La xarxa es pot consultar en aquest mapa.

Tota la informació sobre les targetes T-mobilitat i els seus títols compatibles es pot trobar al web, on també s’explica com donar-se d’alta al sistema.