Ja pots proposar candidatures per als Premis Sant Andreu 2024!

21/08/2024 - 10:25

Els guardons i les distincions, dividits en quatre categories, reconeixen la trajectòria, el treball o les iniciatives de persones i entitats que duen a terme la seva activitat al districte, i s'atorguen anualment coincidint amb la Festa Major de Sant Andreu.

Tal com queda reflectit a la convocatòria, que ja s’ha publicat al Butlltí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), els Premis Sant Andreu tenen les següents categories:

  • Premi al millor projecte d’entitat: destinat a premiar una iniciativa que tingui com a finalitat aconseguir un impacte positiu social, educatiu, cultural o ambiental per al veïnat del districte.
  • Premi especial: enguany es dedica a projectes que treballen la diversitat funcional, reconeixent la seva tasca en favor d’una societat més inclusiva i accessible per a totes les persones.
  • Distinció personal: un reconeixement a la tasca d’una persona o grup de persones per la seva rellevància o interès públic, sempre que es desenvolupin de manera individual o col·lectiva en l’àmbit territorial del districte.
  • Distincions per a aniversaris d’entitats: per a les que es van crear fa 10, 25 i successivament, cada 25 anys, i que celebren els aniversaris durant l’any de la convocatòria.

Només es podrà presentar candidatura a una modalitat, llevat de la distinció per a aniversaris d’entitats, a la qual es pot concórrer amb altres categories.

Com presentar-s’hi i quina documentació cal aportar

Totes les propostes s’han de presentar a través del Registre Electrònic municipal, però el procediment serà diferent segons la categoria a què s’opti. En el cas de la distinció personal i la d’aniversaris d’entitats, cal aportar la documentació següent:

  • Instància genèrica indicant a qui es fa la proposta de premi, a persona individual o grup de persones.
  • Aval de 100 signatures de persones residents al districte o de 3 entitats també del districte degudament inscrites al Registre d’Entitats municipal a la proposta de premi presentada.
  • Currículum de la persona o grup de persones candidates, en què s’indiquin els mèrits per optar al premi, i tots els documents per acreditar-los.

Tant les entitats com les persones a títol individual només poden avalar una candidatura per any. Els premis es poden atorgar a títol pòstum, sempre que la persona candidata hagi traspassat en el decurs del tancament de la presentació de les candidatures de l’any anterior i el moment del lliurament dels premis. Les candidatures han d’estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb la Seguretat Social i no tenir cap deute amb l’Ajuntament.

En el cas del millor projecte d’entitat i el premi especial, la documentació requerida serà la següent:

  • Instància de sol·licitud de participació específica, segons la categoria.
  • Fitxa de resum del projecte, declaració responsable i descripció del projecte i pressupost, segons els respectius models normalitzats.
  • Document original de certificat de dades bancàries si no s’ha presentat a
    l’Ajuntament.
  • El currículum de la persona física o jurídica, associació o entitat que presenti el projecte.

No es tindrà en compte cap documentació lliurada que no vagi acompanyada dels models normalitzats.

Per a més informació, consulteu la convocatòria dels premis.