El Districte celebra un any més la Diada Nacional de Catalunya

13/09/2024 - 15:33

El dimarts 10 de setembre a la tarda va tenir lloc el tradicional acte commemoratiu a la Plaça de les Dones de la Motor Ibèrica, davant de la Capella dels Segadors, que organitzen conjuntament el Districte el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII).

L’acte va començar amb la presentació de l’actriu i periodista Glòria Prunés, que va ser l’encarregada de conduir l’acte. A continuació van actuar dos ballarins i dos músics de l’Esbart Maragall per interpretar “El Ball d’Homenatge”.

En el torn dels parlaments, la presidenta del Consell del Districte, Rosa Suriñach, va posar en relleu el valor de la memòria històrica i cultural catalana, mentre que el president del
CEII, Jordi Petit, va destacar el paper de l’entitat en la difusió i conservació del patrimoni cultural de l’entitat. Els parlaments els va tancar

La tradicional xerrada sobre un moment històric de Catalunya va ser a càrrec en aquesta ocasió de l’historiador i professor de la UPF Josep Pich, amb una intervenció titulada “Des del primer catalanisme a liderar el catalanisme polític”. Els parlaments els va tancar a regidora del Districte de Sant Andreu, Maria Villanueva, que destaca el paper de la cultura com a simbol integrador.

Finalment, va tenir lloc l’ofrena floral en commemoració d’aquesta data al mur de la Capella i l’acte va cloure, com és tradició, amb l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, interpretat pels membres de l’Orfeó l’Eco de Catalunya.

Si ho desitgeu, podeu consultar les fotos de l’acte al Flickr del districte.