Concerts, correfoc, àpats populars... Què trobareu a la Festa Major dels Indians

17/09/2024 - 13:01

La programació inclou més mig centenar d'activitats entre dissabte 21 de setembre i diumenge 29 en diversos escenaris, si bé la majoria es concentraran al c. Jordi de Sant Jordi i a la pl. Rom Cremat. Us n'oferim un tastet.

Cultura i àpats populars

El dia fort de la cultura popular serà el diumenge 22, ja que a les 10.00 hores hi haurà una plantada de gegants i, a continuació, a les 11.00, la cercavila. Hi participaran tres colles geganteres, acompanyades d’una batucada. Tornarà a haver-hi batucada, en aquest cas estàtica, l’endemà a les 20.00 hores.

Pel que fa a la gastronomia àpats populars, destaquen les propostes del dissabte 20 al vespre: a les 19.30 hores concurs de truites i pastissos, i després sopar de carmanyola. El dilluns 22 a les 20.30 hores se celebra una botifarrada popular (amb opció vegana). I no faltarà, és clar, el sopar de germanor, divendres 27 a les 20.30 hores.

Concerts i espectacles musicals

La música també hi serà molt present: el primer dia, dissabte, ja clourà amb una nit de ball. També hi haurà diversos concerts: l’endemà a les 18.00 hores, amb un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda; dilluns 23 a les 23.00, on hi haurà un punt lila; o dimecres 25, a les 20.30 hores, en aquest cas de gospel.

I si vols gaudir d’exhibicions musicals també tens diverses opcions: dansa (dimecres 25 a les 18.30 hores), country (dijous 26 a les 18.00 hores) o danses urbanes i tradicionals (dissabte 28 a les 11.30 i a les 12.30, respectivament).

Per als més petits

El primer dia a les 17.00 hores hi haurà jocs de gegants de fusta de gran format, i a la mateixa hora de l’endemà, diumenge, els nens de fins als 3 anys podran gaudir de tota mena de jocs en una ludoteca. Una proposta ben diferent serà la de dissabte 28 a les 11.00 hores, amb una exposició de cotxes i motos dels Mossos d’Esquadra, perquè la mainada pugui tocar la sirena.

Però si hi ha una activitat que destaca és la cursa infantil, que es torna a celebrar enguany. Serà el dissabte 28 a partir de les 17.00 hores, amb fins a cinc categories segons l’edat dels i les participants. Cal inscripció prèvia.

Correfoc i castells de focs

En cap festa major pot faltar un correfoc, que en aquest cas serà dissabte 28 a les 20.30 hores. Als carrers Campo Florido i Francesc Tàrrega hi haurà un tram silenciós en què no sonaran els tabals, i els diables cremaran amb silenci, sense petards.

Per participar-hi es recomana portar roba de cotó amb mànigues i pantalons llargs, portar un barret  amb ales que cobreixi tot el cap i cobreixi tot el cap, tapar-se el clatell amb un mocador de cotó i cobrir-se els ulls, entre altres. Podreu trobar un llistat més completa de consells de prevenció al programa.

Tampoc no hi pot mancar el castell de focs com a tancament de festa, que serà el darrer dia, el diumenge 29, a les 22.30 hores.