Nous pressupostos participatius: decidiu què es millora a Sant Andreu

07/10/2024 - 14:02

Es posa en marxa la segona edició d'aquesta iniciativa, que permet a la ciutadania decidir en quins projectes s'han d'invertir un total de 30 milions d'euros, dels quals 3,2 corresponen al districte, durant els propers quatre anys (2024-2027). Hi haurà sessions presencials per debatre i recollir les propostes ciutadanes a tots els barris de Sant Andreu, la primera de les quals al Centre Cívic i Espai de Gent Gran Baró de Viver, aquest dimecres, 9 d'octubre, a les 18.00 hores.

Un cop superada la fase de proposta de projectes, es farà una valoració tècnica dels projectes presentats per avaluar-ne la viabilitat, que s’enllestirà el gener del 2025. Aleshores, la ciutadania podrà votar quines iniciatives considera més importants. Passaran a la fase següent les 25 propostes amb més suport de cada districte, que es treballaran amb tècnics municipals.

L’abril del 2025 es votaran les propostes finalistes mitjançant la plataforma decidim.barcelona o els punts de suport presencials. Les propostes guanyadores s’executaran abans del 2027.

Quins projectes s’hi poden presentar?

S’acceptaran projectes d’interès general i de competència municipal que compleixin una sèrie de requisits: que es puguin executar dins del mandat, que tinguin una finalitat concreta, que segueixin criteris de sostenibilitat i que no siguin contraris a programes, plans o projectes urbanístics ja aprovats. Les iniciatives es distribueixen en tres categories: millora de l’espai públic, millores d’equipaments municipals i adquisició i rehabilitació de béns.

La distribució econòmica s’ha fet de manera territorialment equitativa i tenint en compte criteris com la renda, el nombre d’habitants o la superfície. Els 3,2 milions d’euros dels pressupostos participatius destinats a Sant Andreu són la segona partida més alta de les deu pressupostades, una per cada districte.

Debats presencials i oficines de suport a tots els barris

Els debats presencials i la recollida de propostes dels projectes està prevista per als mesos d’octubre i novembre, durant els quals la ciutadania podrà realitzar propostes de projectes d’inversió, amb debats presencials a tots els districtes. A Sant Andreu seran els següents:

També s’han establert nous mecanismes per afavorir la participació de col·lectius que sovint tenen menys veu en aquests processos, com les persones amb discapacitat, els infants i els joves, per als quals s’han organitzat sessions específiques.

Tota la informació sobre el procés i com participar-hi es troba a la plataforma decidim.barcelona, on es detallaran tots els passos que cal seguir per prendre part en aquest projecte.

Més informació