Aposta per autores i autors locals per aquest Dia del Llibre i de la Rosa

23/07/2020 - 13:24

Tot i no comptar amb paradetes, des del Districte de Sant Andreu us recomanem les lectures que aborden temes del territori o que han estat creades per escriptores i escriptors d'aquí.

Que els barris que integren el districte de Sant Andreu són idonis per ambientar qualsevol història o per investigar episodis de la història és una premissa que no discuteix ja ningú. Els nuclis antics de Sant Andreu de Palomar i La Sagrera, així com les parts tradicionalment obreres de la franja del Besòs, són l’escenari de moltes històries que hem vist a les llibreries comercials o a la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona. A continuació, detallem alguns autors i algunes autores que hem anat resseguint en els darrers anys i que ens ofereixen els seus millors treballs per llegir aquest estiu. T’animem a apostar per les seves creacions també en vacances!

La poetessa Sònia Moll, autora dels poemaris Non si male nunc (Viena, 2008) i I Déu en algun lloc(Cafè Central/Eumo, 2014) i de la prosa poètica Creixen malgrat tot les tulipes(Viena, 2013), relata en aquesta entrevista des del seu barri, Sant Andreu, com veu el sector de la creació poètica i com encara Sant Jordi.

El jove dramaturg Eric Martínez treballa a la Trinitat Vella, on desenvolupa una de les seves dues grans passions: l’educació infantil. L’altra gran passió són les arts escèniques i l’escriptura, faceta que coneixerem en aquesta entrevista.

Guanyadora del darrer premi Anagrama per ‘Les possessions’, Llucia Ramis va residir durant vuit anys a La Sagrera, un dels escenaris del llibre ‘Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys’. En aquesta entrevista parla del seu darrer treball, reconegut amb un dels premis més prestigiosos en llengua catalana. ‘Les possessions’ no és el primer treball reconegut de l’autora, ja que el 2010 va rebre el premi Josep Pla per Egosurfing.

Tot i no ser andreuenca, Betsabé Garcia va editar ara fa un any amb el segell Llop Roig, del conegut historiador Pau Vinyes, l’obra ‘Minyones’. En aquest exquisit treball, Garcia recull la documentació sobre el servei domèstic a la ciutat de Barcelona durant la primera meitat del segle passat. Podeu llegir l’entrevista íntegra aquí.

Jaume Copons (Sant Andreu, 1966) porta tota la vida escrivint pels més joves des del barri que el va veure nàixer. En aquesta entrevista, fa un repàs a la influència de Sant Andreu als seus treballs. Des de fa anys dedica el seus esforços a la col·lecció Agus i els monstres que esta tenint un gran èxit a nivell estatal i internacional. Ve del món de la televisió però no la troba gaire a faltar i espera un Sant Jordi que sigui tranquil.

L’autor Josep Capsir ha dut a terme tasques de conservació, documentació i difusió del patrimoni al Museu de les Arts Decoratives de Barcelona i, a partir, de 2013, al Museu del Disseny de Barcelona. ‘Baró de Viver 1939-1944. Els consells de guerra’ és la seva darrera publicació.

L’andreuenca Anna Font s’ha endinsat en el disseny i la il•lustració i ja compta amb la seva primera obra publicada, guanyadora a més del concurs de la Fira del conte de Medinyà. ‘El petit país del senyor pelut’ és un conte il·lustrat que s’adreça a un públic infantil, tot i que les característiques de la història el fan adient perquè el gaudeixi qualsevol persona de qualsevol edat.

A banda d’aquests autors i autores, us recomanem també fer una ullada a l’editorial andreuenca Llop Roig i a les llibreries de cadascun dels nostres barris.