Inici de curs amb els nous entorns escolars saludables a Ferran i Clua i l'Estel

18/09/2020 - 12:40

El programa municipal “Protegim les escoles” recull la llarga experiència de la ciutat en crear espais més amables per als infants i reduir la contaminació.

L’objectiu és reduir la contaminació de l’aire i el soroll ambiental, disminuir l’accidentalitat en els punts d’entrada i sortida dels centres suprimint-ne carrils de circulació i places d’aparcament i reduint-hi la velocitat, i crear espais de trobada d’un mínim de 10 metres de diàmetre amb verd i mobiliari urbà per passejar-hi i fer-hi activitats.

Vint escoles el 2020

Aquest any s’actuarà en vint escoles, dues de les quals es troben al Districte de Sant Andreu: l’escola l’Estel i l’escola Ferran i Clua.

L’any vinent es preveu transformar l’entorn de 35 centres més; el 2022, de 35 centres més, i l’últim any, d’una trentena de centres més. En total, durant aquest període s’actuarà en una de cada tres escoles, i es preveu continuar amb la resta d’escoles més endavant.

Les actuacions s’avaluaran amb equips pluridisciplinaris en consens amb el territori i s’adaptaran a les necessitats de cada centre.