El SAT! inicia temporada apostant pels millors espectacles familiars i de dansa i garantint la seguretat

29/09/2020 - 13:42

El dissabte 3 d’octubre el SAT! Sant Andreu Teatre celebrarà l’acte inaugural de la temporada 2020-2021 amb l’espectacle Sopa de pedres, de la companyia Engruna Teatre.

El dissabte 3 d’octubre a les 17:30h el SAT! Sant Andreu Teatre celebra la inauguració de la temporada 2020-2021 amb l’espectacle Sopa de Pedres, de la companyia Engruna Teatre, una reflexió per a tots els públics sobre les persones que han de fugir de casa seva i la importància de la cooperació i del treball en equip. Amb aquests espectacle es donarà el tret de sortida a la programació familiar amb 14 propostes. D’aquestes, dues s’inclouen dins el Festival El més petit, amb qui el SAT! ha teixit vincles des de fa tres temporades, i una en el marc del Festival DANSATPlas!Tic, de la Cia. La Quebrá, que s’estrena al SAT!.

Es podrà veure Klé, de la companyia Addaura Teatre Visual, que porta a l’àmbit escènic l’imaginari de l’artista suís Paul Klee combinant la dansa, la màgia i els titelles amb la música en directe; Història d’un mitjó, de la Companyia La CanicaPiccolo circ de fil, d’Antonella d’Ascenzi, proposta multidisciplinar que treballa la dansa, el vídeo, titelles i teatre gestual i d’objectes. Per Nadal i per a tota la família, es podran veure les màgiques bombolles de sabó de Pep Bou, amb el seu espectacle Clinc!. De la  companyia Pentina el Gat la proposta musical Corre Trufai la Cia. Roseland Musical presentaràGeometria, un espectacular muntatge amb projeccions 3D. En Jan Totlifan, premi FETEN 2016, de la companyia L’Estaquirot Teatre amb més de 40 anys d’història, iAndròmines, de Samfaina de colors, amb música en directe, titelles, dansa i joc. I finalment, la companyia Fes-t’ho com vulguis presentarà Cuida’l, un espectacle que busca la mirada creativa de l’infant basat en l’imaginari de l’artista Friedensreich Hundertwasser.

El SAT! segueix apostant pel Cicle Remenuts, espectacles dirigits a la primera infància (nens i nenes de 0 a 5 anys) amb aforament reduït i una durada màxima de 45 minuts.

En aquest marc, la companya Silver Drops presentarà l’espectacle que porta el mateix títol, acostant el llenguatge de la dansa contemporània als més petits, creant una realitat onírica en base al moviment, la plasticitat i la música. La Cia. Pels més menuts, proposaSöns per als més menuts, un recorregut per escenes musicals, sons i imatges poètiques pròpies de l’imaginari del món del circ. Els dies 23 i 24 de desembre, la Cia. Pels més menuts torna per presentar Nadales per als més menuts, un concert de nadales tradicionals adaptades a les necessitats específiques del públic més primerenc.

La dansa torna a escena
El SAT! consolida la seva aposta per la dansa contemporània, amb una programació de 16 espectacles, que s’encetarà el 22 d’octubre amb el díptic Bending the walls i Beyond, de la companyia Lava, que donarà també el tret de sortida a la 16a edició del Festival Dansat.

Durant aquesta edició, es podrà veure la última proposta de Daniel Doña, Retrospectiva 2.0 que, a través de textos pedagògics, convida a establir un diàleg entre el fet coreogràfic i la transmissió oral de la història de la dansa espanyola. El segon dia del festival, ambComplicitats, es podran veure quatre peces breus de quatre companyies: Mutuo, Javier Arozena, Thomas Noone & Alba Barral i Tangen|Benzal. L’Associació de Professionals de la dansa de Catalunya (APDC) organitza el programa Circula! Tren de creació i formació en dansa, que proposa un programa doble de dansa contemporània al SAT!:Dulces bestias, de la Cia. Nómada, i Bailes de histéricas, de Carmen Muñoz, peça seleccionada per l’Associació Andalusa de Professionals de la Dansa (PAD) i que es podrà veure al Teatro Central de Sevilla el mes de desembre.

Pren una especial rellevància el projecte ALIANSAT, un programa dirigit a companyies professionals de dansa que busca afavorir la creació artística creant sinergies, complicitats i vincles amb els programadors i proporciona a les companyies associades residències tècniques que es desenvoluparan a la Fabra i Coats.

Els dies 27 i 28 de novembre es podrà veure l’espectacle de Mar Gómez Semprevivaque, movent-se entre el realisme i la paròdia, planteja una història d’alliberació des d’una perspectiva de gènere.

Guanyadora del Premi SAT!, emmarcat dins del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019, la coreògrafa Ana Borrosa presenta un díptic amb Jellyfish, la peça per la qual va ser guardonada en el certamen i Pinkfish, la seva peça anterior que també ha rebut nombrosos premis (1r Premi i Premi del Públic del XIII Certamen Coreogràfic de Sabadell, XXII Premi de la Crítica de Catalunya).

A la primavera de 2021 el SAT! presentarà els espectacles Iron Modvm III, d’Iron Skulls Co., Infern, de La Taimada i Mulïer, de la Cia. Maduixa, programada en el marc de laQuinzena Metropolitana de Dansa en la seva tercera edició.

El SAT! espai segur

El SAT! ha desplegat un seguit de mesures d’higiene i salut que, juntament amb el compromís dels espectadors, garantiran que el teatre segueixi essent un lloc segur. L’ús de mascareta serà obligatori per a totes les persones a partir de 6 anys durant tota l’estada al teatre. L’aforament serà limitat segons la normativa vigent. El teatre, la sala i la resta d’espais comuns, seran degudament desinfectats després de cada funció. Es posarà gel hidroalcohòlic a disposició dels espectadors. El teatre obrirà les seves portes amb temps suficient per evitar aglomeracions i tant l’entrada com la sortida es farà de manera esglaonada, seguint les indicacions del personal del teatre.

Les activitats pròpies del SAT! dirigides als infants que es proposaven al vestíbul abans i després dels espectacles o els col·loquis post-funció que s’oferien en acabar els espectacles de dansa estan cancel·lades temporalment.