Transformació urbana a la Trinitat Vella per millorar la qualitat de vida del veïnat

11/10/2020 - 10:34

Es posa en marxa un programa de rehabilitació integral de la zona nord del barri de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. S’hi impulsaran mesures socials, ambientals i econòmiques amb l’objectiu de reduir les desigualtats, millorar les condicions habitacionals dels edificis residencials i transformar l’espai públic, els vials i les zones verdes per fomentar el passeig, l’estada i l’activitat esportiva.

El programa de rehabilitació integral transformarà la meitat nord del barri de la Trinitat Vella. En concret, engloba l’àrea que hi ha entre la via de Bàrcino i els carrers de Vicenç Montal, del Pare Pérez del Pulgar, de la Foradada i de la Mare de Déu de Lorda. En total s’actuarà en:

  • 11.170 m2 de sòl urbà
  • 22.533 m2 de vials i zones verdes
  • 75 edificis amb 464 habitatges i 50 locals comercials

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 35 milions d’euros per realitzar les intervencions següents:

  • Rehabilitar els edificis residencials perquè ofereixin el màxim de prestacions, confort i condicions d’habitabilitat, amb intervencions per a l’aïllament tèrmic i sonor de les façanes i les cobertes.
  • Fomentar la generació d’energia verda tant als edificis d’habitatges com a l’espai públic, amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes dels edificis.
  • Reurbanitzar l’espai públic per posar al dia els carrers i oferir al veïnat un nou entorn urbà de qualitat que convidi a fer-hi vida. Es faran obres a la franja verda entre el barri i el nus de la Trinitat perquè sigui un espai de passeig i estada i per a la pràctica esportiva. També es recuperarà el traçat de l’antic Rec Comtal.

Treball conjunt amb el veïnat

L’Ajuntament de Barcelona treballarà amb les comunitats de veïns i veïnes per dinamitzar el programa de regeneració urbana i concretar convenis per a la rehabilitació dels edificis. Les obres començaran el 2022 i es preveu que s’acabin el 2030.