Acte de cloenda del procés ” Volem Decidir” a Barcelona

21/05/2024 - 14:20

Què és el “Volem Decidir”?

Volem Decidir! és un procés participatiu que s’emmarca dins el programa de la Capitalitat Europa de la Democràcia i busca empoderar els i les joves perquè siguin conscients dels seus drets i deures, especialment el dret a participar i a influir en els assumptes públics.

El projecte és una iniciativa pionera que busca fomentar la participació entre els i les infants i adolescents de 8 a 17 anys de Barcelona, interpel·lant-los amb una pregunta fonamental a la qual han donat resposta: “Com volem els nois i noies participar en els afers de la ciutat?” 

Durant aquest procés, s’han realitzat més de 100 sessions de tallers didàctics que han tractat sobre la participació, tant a centres educatius de primària i secundària, com a equipaments i entitats d’Infància i adolescència, i s’han fet 7 àgores a les seus de districtes i al Canòdrom on han participat 300 nois i noies representants dels seus centres i equipaments per posar en comú les seves propostes.

Els temes que més preocupen als i les infants de 8 a 11 anys són el bulliyng, la pobresa, el maltractament animal i la seguretat a l’espai públic.

Els i les adolescents, en canvi, estan més preocupats pel benestar i la salut, les activitats esportives i de lleure, l’espai públic, l’educació i l’habitatge.

Algunes de les propostes més votades per tothom han estat:

  • Fer un Canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona amb notícies que s’adrecin especialment a infants i adolescents
  • La creació de xarxes socials i aplicacions on realitzar propostes i votacions
  • Que hi hagi espais per a la seva participació a la ciutat
  • Que es creïn Consells de participació per a infants i adolescents
  • Que es facin ràdios a les escoles; que es lluiti contra el ciberassetjament 
  • Que s’obrin els centres esportius i els patis per a realitzar activitats

En aquest acte de cloenda, es coneixeran les conclusions definitives del procés i s’entregaran als i les representants polítics de l’Ajuntament de Barcelona. També es podrà veure el vídeo de les activitats realitzades i es constituirà una Comissió de Seguiment formada per nois i noies que s’encarregarà de dialogar amb el consistori amb l’objectiu que les seves propostes es duguin a terme el més aviat possible.

Finalment, l’acte acabarà amb una celebració festiva amb berenar i bingo musical a càrrec d’un DJ.

Qui pot venir a la cloenda ?

Tots els nois i noies que hagin participat en el procés, tant en els tallers com en les àgores o a través del Decidim.barcelona, estan convidats a participar en aquest acte de cloenda. 

Per participar en aquest acte, és recomanable registrar-se prèviament a través del següent enllaç: https://www.decidim.barcelona/processes/volem-decidir/f/6265/