Al Districte de Sant Andreu, les dues participants d’aquest any han estat l’Escola Ramón Llull i l’Escola Doctor Ferran i Clua, que han abordat la situació dels seus drets en temps de pandèmia. Al respecte, els infants han reivindicat el seu paper a la societat i han demanat ser escoltats en la presa de decisions, atès que la seva opinió ha de ser igual de vàlida que la de qualsevol altra persona.
D’aquesta manera, els infants han destacat les millores socials que durant aquest any s’han fet molt evidents a la ciutat: la necessitat de comptar amb un sistema sanitari públic i enfortit, les ajudes a les famílies que no han pogut gestionar la crisi sanitària des de casa per manca de recursos, l’elevat preu dels subministraments bàsics… Al respecte, la regidora del Districte, Lucía Martín, els hi ha donat les gràcies per la seva implicació i ha destacat els projectes municipals que s’han plantejat en els darrers mesos pensats precisament per millorar la vida dels infants: com la pacificació i ampliació dels entorns escolars o la major dotació de verd i espais lúdics per gaudir en família.
Amb el lema “Els nens i nenes no s’aturen”, els infants han reflexionat durant aquest curs sobre els seus drets en temps de pandèmia. Han parlat del confinament, del retorn a les aules i de tot allò que han après durant els darrers mesos, i amb tot aquest treball han detectat que hi ha drets que no s’han respectat prou.
Les propostes de millora estan recollides al Pregó dels Infants, que es va llegir virtualment el passat 11 de febrer, i també en els diferents Decàlegs dels districtes.