Comença temporada el Festival Dansat: la riquesa de la dansa contemporània

21/10/2020 - 17:39

Aquesta edició proposa un recorregut per diversos àmbits de la dansa contemporània, portant a escena companyies de diverses procedències i arrels clarament diferenciades.

La setzena edició del Festival Dansat arriba aquesta tardor del 22 al 30 d’octubre amb 10 espectacles distribuïts en 6 sessions. En un moment en el que la mobilitat internacional es veu condicionada per la situació de la pandèmia, el Dansat ofereix una proposta amb una mirada global. Companyies i autors d’arrels diverses portaran a l’escenari del SAT! les seves creacions, d’inspiracions divergents i riques en influències.

La companyia canària Lava serà l’encarregada de donar el tret de sortida del Dansat, presentant el díptic Bending the walls i Beyond el vespre del dijous. Amb residència a l’Auditori de Tenerife, la companyia canària posa el focus en el desenvolupament d’obres signades per reconeguts artistes internacionals.

El divendres 23 tindrà lloc la sessió de Complicitats, en la que s’encadenaran quatre peces de dansa contemporània en una única funció, quatre visions heterogènies sobre la dansa, quatre companyies que han teixit una connexió especial: Deal, de la Cia. Mutuo, Swchanengesang, de la Cia. Javier Arozena, Carretería, de Tangen|Benzal i Less, de la Cia. Thomas Noone & Alba Barral.

Aquest 2020 el Festival Dansat surt al carrer, amb el 5è concurs de dansa urbana Hop Sant Andreu 2020, que el SAT! organitza conjuntament amb l’associació cultural El Generador dins el recinte de la Fabra i Coats. El matí del dissabte es podran veure les actuacions de dansa urbana de 8 companyies.

L’arrel flamenca i la dansa de tradició espanyola l’aportarà la Cia. Daniel Doña, que presenta l’espectacle Retrospectiva 2.0 dissabte 24.

Diumenge 25, la companyia de dansa i circ La Quebrá estrenarà l’espectacle Plas!tic, la proposta per a públic familiar del festival.

Clourà el festival la sessió de divendres 30 Circula! Tren de creació i formació en dansa, organitzada per l’APdC, que proposa un programa doble de dansa contemporània: Dulces bestias, de la companyia canària Nómada, que ha rebut 5 premis Réplica de las Artes Escénicas a Canàries i ha estat la peça seleccionada pel catàleg de l’Agencia Española de Cooperación Internacional para el Dessarrollo (AECID) 2019, i Bailes de histéricas, de la Cia. Carmen Muñoz, originària de Jaén, en la que es pot reconèixer clarament la seva formació en tradició de dansa espanyola i de flamenc.

Paral·lelament, el dijous 29 d’octubre l’APdC organitza al SAT! el taller ‘Humanidad-animalidad’ amb Roberto Torres, una sessió dirigida a ballarins i ballarines, actors i actrius, i professionals pels que el cos és una eina de treball.