El 7 de gener comença el període de sol·licitud per a la convocatòria general de subvencions per a l’any 2022, prop d’un centenar de línies d’ajuts en àmbits com la cultura, l’esport, l’educació, la memòria històrica o la participació.
Per optar a les subvencions s’haurà de tramitar la sol·licitud de manera telemàtica, del 7 al 27 de gener, a través de l’Oficina Virtual de Tràmits. Per facilitar el procés s’han ampliat les opcions d’identificació digital, que ara admet sistemes com l’IdCAT Mòbil o Cl@ve PIN.
Dins l’àmbit de Cultura s’hi troben les subvencions dedicades a la Memòria històrica. S’hi podran presentar:
– Iniciatives i projectes que treballin de forma transversal diferents disciplines i àmbits relacionats amb la memòria democràtica i col·lectiva de la ciutat.
– En concret es prioritzaran projectes commemoratius, pedagògics, de recerca i de difusió de la memòria democràtica, que abordin la memòria des d’una perspectiva de gènere, recuperació de les memòries minoritzades i dels valors democràtics.
– Així mateix es prioritzaran aquells projectes que tinguin un impacte real en el territori de Barcelona (barris, districtes…).
Els criteris de valoració són els que següents:
A- Qualitat del projecte (3 punts)
Es valorarà:
– Interès cultural i artístic: singularitat de la proposta, qualitat artística, originalitat del plantejament, entre altres.
– Coherència: línia de programació i calendari ben definits, així com descripció clara d’accions, activitats i objectius.
– Risc, innovació i transdisciplinarietat: aposta pel risc, la innovació, la transdisciplinarietat i l’experimentació, així com per la promoció de talents i creadors/es emergents.
– Pla de comunicació: estratègies de comunicació i difusió de les activitats.
B- Retorn social i vinculació cultural amb la ciutat (3 punts)
Es valorarà:
– Treball de proximitat, implicació amb el territori i amb els agents educatius: Activitats en col·laboració amb agents educatius de la ciutat (activitats formatives, residències, tallers i accions als i amb els centres formatius); accions d’inclusió (treball amb col·lectius vulnerables i amb risc d’exclusió, oferta d’accés a la programació habitual a persones vulnerables, accessibilitat de tots els col·lectius; accions de foment i creació de nous públics; treball en xarxa; articulació i connexió del teixit cultural de la ciutat; aposta clara per creadors/es locals.
– Internacionalització: Col·laboració i/o vincles internacionals.
En aquest enllaç trobareu tots els detalls de la convocatòria.