El passat mes de Novembre de 2021 es va inaugurar el Coworking per a Creatius de la Nau Bostik, un espai de treball impulsat per l’Associació artística i Cultural Difusor, responsable de B-MURALS Centre d’Art Urbà, juntament amb la Nau Bostik i amb el suport del programa de subvencions Impulsem el que fas 2020 de Barcelona Activa.
L’espai està adreçat a professionals, emprenedors i microempreses dels sectors culturals, artístics i socials . Un dels seus objectius principals és impulsar una comunitat creativa, acollidora i comprensiva que promogui una forma de ser, treballar i créixer des de l’espai compartit.
Es troba en un entorn hipercreatiu, ple d’ art emergent, ja que la Nau Bostik és actualment un dels patrimonis industrials històrics més singulars de Barcelona, recuperat i autogestionat per la comunitat local.
El Coworking per a Creatius de la Nau Bostik està en el cor d’un dels motors de transformació, creativitat i difusió cultural de Barcelona.
A més de promoure una xarxa de sinergies i impactes positius entre les seves persones usuàries, el Coworking dona suport a la seva comunitat a través de les seves accions de comunicació i mostres culturals i artístiques. L’objectiu és, dues vegades a l’any, organitzar un esdeveniment de portes obertes en el qual les pròpies usuàries del Coworking poden involucrar-se a nivell de programació per donar a conèixer i impulsar els seus projectes.
Fites aconseguides:
Rehabilitar un espai singular
S’ ha aconseguit conservar l’ ànima industrial de l’ espai i aportar totes les comoditats necessàries per gaudir d’ un espai de treball polivalent. Gràcies a les reformes executades, l’espai compta amb volums amplis i diàfans i un disseny cuidat, ple de detalls creatius. Es distribueix en un espai lounge, un open space per a microempreses i treballadors autònoms, un office, dues sales de reunions i una terrassa amb vista panoràmica a l’skyline de Barcelona..
Impulsar una primera fase de comunicació
Es va realitzar un redisseny de la proposta gràfica, un esdeveniment de portes obertes amb diversos actes artístics i el contacte amb entitats locals.
Les portes obertes de novembre van ser un moment crucial en el llançament del projecte i en el seu posicionament. A través de la programació de l’acte, amb un centenar d’assistents, es pretenia reafirmar els valors de foment i impulsió de l’art i la cultura local.
Crear una mini-comunitat
El Coworking ha incorporat a 4 usuaris fixos, a més d’acollir un bon nombre de reunions, formacions i sessions de treball d’empreses i col·lectius socials i culturals del territori. El seu impacte ha estat molt positiu a través de les propostes de desenvolupament de l’ espai i del suport mutu aportat. Es van dibuixar algunes sinergies entre les entitats residents de la Bostik i les pròpies residents del coworking des dels primers esdeveniments.
Per al 2022 es pretén seguir en aquesta mateixa línia de desenvolupament de l’ espai, sempre mantenint els valors de comunitat, treball creatiu i suport a la creació.