Eficiència energètica a la llar

26/11/2021 - 12:15

Apliquem uns consells de l'Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu per fer més sostenible el nostre consum d’energia.

La recerca de confort en la vida diària, consumeix molta energia, però sabies que pots aconseguir la mateixa comoditat consumint menys? Això t’ajudarà a reduir les teves factures i l’impacte que genera la producció energètica sobre el medi ambient.

Per començar a estalviar energia és important saber quina quantitat consumim a les nostres llars. Per fer això, us recomanem que feu ús de la calculadora energètica, que us permetrà conèixer quanta energia consumiu i quin percentatge representen cadascun dels aspectes de casa vostra que consumeixen energia (il·luminació, calefacció, refrigeració, etc.).

Tot i això, són molt rellevants les petites accions que podem fer per reduir la despesa energètica del nostre dia a dia, a les llars. Per exemple, quan estem a la cuina és convenient que els focs no sobrepassin el diàmetre de les casseroles, tancar la nevera correctament, encendre el rentaplats quan estigui ple i utilitzar al màxim la capacitat del forn. Pel que fa als electrodomèstics, hem de recordar apagar-los i apagar també les regletes que no estiguem fent servir, usar la rentadora a plena càrrega i rentar en fred o a temperatures baixes i sobretot eixugar la roba amb el Sol i no amb l’assecadora.

Quan parlem de la llum i la temperatura de la llar, estem condicionats per diferents factors com l’orientació de la casa, l’antiguitat i els materials de construcció d’aquesta. En aquest sentit, ens trobem que molts dels edificis de la nostra ciutat són poc eficients en termes energètics, és a dir, hi ha moltes pèrdues de calor i poc aprofitament de la llum solar, en definitiva un mal aïllament tèrmic. Si aquest és el vostre cas, recomanem que us informeu dels ajuts que hi ha per a la rehabilitació energètica dels edificis.

Per mantenir el confort a casa de forma sostenible podem aprofitar el màxim la llum del Sol i apagar sempre les llums en sortir, ventilar màxim 10 minuts i evitar fuites per les finestres, esquerdes i sota les portes, i instal·lar termòstats programables i temporitzadors per limitar les hores de funcionament.

Si creieu que són útils aquests consells, podeu obtenir més informació, consultant a l’Aula Ambiental del districte de Sant Andreu on hi ha més petits consells en l’apartat de punt d’informació i on també podeu fer arribar els vostres comentaris o dubtes a través de l’enllaç al formulari que hi trobareu.