Del 19 al 27 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquesta iniciativa neix impulsada per autoritats públiques locals d’arreu d’Europa però també de fora del continent. L’esdeveniment aplega un gran conjunt d’activitats organitzades per la ciutadania, escoles, empreses, ONG o altres associacions. Aquestes activitats comparteixen l’objectiu principal que és la prevenció de residus. En un món governat pel consum immediat i la cerca màxima de beneficis, és importantíssim tenir aquests espais de reflexió i de compartir forces més enllà de les reivindicacions en el nostre territori.
Per altra banda, a Barcelona, des del 2017 i coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, se celebra el CompostFest. Aquesta és una trobada de ciutadans i ciutadanes interessades en l’autocompostatge i en projectes de compostatge comunitari. Aquestes trobades serveixen per a teixir xarxa i intercanviar informació entre les diferents experiències de compostatge que existeixen a la ciutat de Barcelona.
En aquest context, l’Aula Ambiental del districte de Sant Andreu ha organitzat un taller sobre compostatge per aprendre’n les nocions bàsiques. Es farà a l’espai on es du a terme el compost comunitari, ja en funcionament, de Can Portabella:
Com compostem?
Dimarts 22 de novembre de 18.30 a 20.00 h Casal de Barri Can Portabella
El compostatge és una tècnica molt útil per reduir els nostres residus orgànics i generar, alhora, un producte imprescindible per les nostres plantes i horts. En aquest taller compartirem eines i informació perquè pugueu fer un compost de qualitat centrant-nos en les problemàtiques més freqüents i en les solucions que podem dur a terme per cadascun d’ells.
Coorganitzat amb el Casal de Barri Can Portabella.
Inscripcions enviant un correu a informacio@canportabella.cat
Per més informació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre correu santandreuambiental@bcn.cat o el telèfon 699 90 23 59.