Per aquest 50è aniversari de la Festa Major, hi ha més d’un centenar d’actes programats, quin acte creu que és més significatiu?
Per a nosaltres cada acte és important i té els seus participants i públic. Però el Pregó, des de sempre que és un moment especial i representa un focus rellevant com a convit a la festa. I també la cercavila i el correfoc, que reflecteixen la cultura popular i tradicional que sempre ha estat al centre de les celebracions. Però tot, tot són actes especials aquests dies.
Han passat 50 anys i segur que molts canvis. Un dels darrers canvis, quin diria que ha estat més ben acollit?
L’any passat vam canviar el model de concert, que repetirem, aquest any amb la Montgrins. És un model molt estès en pobles de Catalunya, com al Vallès o al Penedès, però aquí a Barcelona no tant i ens va agradar l’acollida. Així tenim la cobla-orquestra per a les sardanes del matí, després fem el concert de tarda i, finalment, el ball de nit.
El relleu generacional és important en la Comissió de Festes?
És fonamental i el millor és continuar sempre endavant i mirar enrere i veure la gent jove que continua organitzant i estimant els actes que es fan.
Hi ha una emoció per a cada moment de la Festa Major?
Sí! L’emoció en començar és disposar de tot a punt per a la festa. I una primera alegria és quan engega el Pregó. És un moment de sentiments retrobats, sovint. Després, òbviament, durant els actes –sobretot en la cercavila i en els concerts– hi ha certa intranquil•litat, però en acabar tot és satisfacció, en veure que ha anat tot bé per la gent, per nosaltres, per l’administració i per la Guàrdia Urbana. Ara, esperant amb serenor que tot vagi com ha d’anar i que en gaudeixi tothom.