A 150 anys de la Comuna de París: memòria, llegat i pervivència.
Dissabte 22 de maig – 12.30 h. Fàbrica de Creació.
Amb Miguel Urbán i Montserrat Galcerán, coordinador i coautora de ¡Viva la Comuna! (Bellaterra), Maria Colera, traductora.
La Comuna de París fou el primer intent d’establir un model socialista i democràtic. El 18 de març de 1871 i enmig de la guerra que va enfrontar França amb Prússia, el poble de París prenia el controlde la ciutat, n’organitzava la defensa i instaurava un sistema basat en uns principis d’emancipació que enfonsaven les seves arrels en el republicanisme secular. En el 150è aniversari, reivindiquem aquest esdeveniment que marca un abans i un després en les lluites per l’emancipació.
Construir ciutats feministes.
Dissabte 22 de maig – 19.00 h. Fàbrica de Creació.
Vivim a la ciutat dels homes. Els nostres espais públics no estan dissenyats per a cossos
femenins. Com seria una metròpoli per a dones treballadores? Gemma Tomàs conversarà amb Leslie Kern, que a través del seu llibre Ciudad feminista (Bellaterra Edicions) ens convida a
desmantellar el que donem per fet sobre les ciutats i de preguntar-nos com podem construir
juntes ciutats més justes, sostenibles i favorables a les dones. La conversa estarà conduïda per l’arquitecta feminista Gemma Tomàs.
Posem la vida al centre. Ingrid Guardiola conversa amb Yayo Herrero.
Diumenge 23 de maig – 12.30 h. Fàbrica de Creació.
Yayo Herrero, una de les investigadores més influents en l’àmbit ecofeminista i ecosocialista a
nivell europeu i coautora del llibre Per què les dones salvaran el planeta (Raig Verd), conversa amb la investigadora cultural, Ingrid Guardiola, coautora de Fils. Cartes sobre el confinament, la vigilància i l’anormalitat (Arcàdia). La gestió de la pandèmia amenaça en deixar un panorama desolador en l’àmbit econòmic, social, sanitari i de cures. Reunim dues de les veus més potents de les idees radicals actuals per avançar col·lectivament cap a una sortida feminista, ecologista, comunitària i que posi la vida al centre.
La dignitat o la mort. Raça, gènere i classe.
Diumenge 23 de maig – 19.00 h. Fàbrica de Creació.
Els francesos Norman Ajari, una de les veus més potents de la lluita antiracista francesa, membre de la junta executiva de la Fundació Frantz- Fanon i autor de Dignidad o muerte (Txalaparta) i Elsa Dorlin, filòsofa i autora d’Autodenfensa (Txalaparta) i La matriz de la raza (Txalaparta), abordaran en aquesta conversa la interseccionalitat l’antiracisme i la decolonialitat avui a Europa i el món occidental. Ho faran conduïts per la tècnica d’interculturalitat Ainhoa Nadia.