Estiu, de nou: Activitats de l’Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu

19/06/2023 - 13:13

L’aigua serà enguany el denominador comú de totes les activitats de l’Aula, aquest mes de juliol. 

Comença una nova estació. L’estiu torna, acompanyat amb la seva calor. Aquest any, l’aigua ha sigut la gran absent en el nostre clima mediterrani, i la sequera -que ja dura des de fa massa-, s’aguditza. En la seva programació estival, l’Aula Ambiental de Sant Andreu ha posat doncs el seu focus en l’aigua, el bé més preuat per a la vida.

L’aigua és un bé cobejat.

El mes de juliol començarà amb la projecció del documental “Aigua Tèrbola”, d’Enginyers Sense Fronteres, en què es relata el negoci expandit per Agbar a Mèxic i les lluites socials que ha despertat. Serà el dimecres 5 de juliol a les 19h al Centre Cívic de Trinitat Vella. El documental dóna peu a preguntar-se… Realment se li pot posar preu a l’aigua? Una qüestió controvertida…

En “Els veritables costos de l’aigua”, el 14 de juliol, Xavier Latorre, president de l’Associació Catalana “Amics de l’aigua”, ens posarà al dia dels diferents conceptes que engloben l’aigua a les nostres llars en una xerrada acompanyada d’un ber

enar amb productes de proximitat.

L’aigua canvia d’estats. 

L’aigua passa per molts estats i és un dissolvent universal. En la ruta del 7 de juliol, “El curs de l’aigua a la ciutat: ruta pel Besòs fins al mar”, veurem quins processos atravessa i quines transformacions pateix en passar pels ambients urbans. Serà un itinerari particular, en què seguirem el curs del riu en bicicleta fins arribar al Port Fòrum, on acabarem, amb una sessió de paddle surf.

També hi haurà espai d’experimentació per als i les més petits/es el dilluns 24 de juliol a la Plaça Ferran Reyes en el taller “Les sensacions de l’aigua”. S’hi podrà descobrir en família les propietats d’aquesta substància única.

L’aigua és viva.

Finalment, l’aigua, pilar de la vida, també serà un tema de debat en la jornada “Activisme, pagesia i comunitat”, a Can Calopa el 13 de juliol.

El programa detallat es pot consultar a la pàgina de l’Aula. Per a  més informació, es pot contactar amb l’Aula a través del correu santandreuambiental@bcn.cat o del telèfon 699 90 23 59.