Activitats entorn de la ciutat democràtica
Entre els mesos de juny i agost, s’hi desenvoluparan més d’una vintena d’activitats culturals i formatives. Entre aquestes activitats, destaca la trobada del proper 17 de juny «Laboratoris ciutadans per una ciutat democràtica», un espai d’intercanvi d’experiències i construcció col·lectiva en què participaran una desena d’iniciatives de tot l’Estat. Ja hi han confirmat la participació el Citilab de Cornellà de Llobregat, Las Naves de València, Colaborabora de Bilbao o La Comunal de Barcelona. La trobada vol ser una oportunitat per articular una xarxa de laboratoris, agents i altres espais clau en l’ecosistema de la innovació democràtica i ciutadana.
Una altra de les propostes destacades és la conferència «Democratitzar la ciutat digital: passat, present i futur», una doble sessió en què es posarà el focus en la reconstrucció de les ciutats digitals en clau democràtica, justa i feminista a partir de la mirada de diferents experts en l’àmbit dels procomuns i la democratització de la tecnologia com Mayo Fuster, Francesca Bria o Michael Donaldson.
Nou residències sobre ciència i tecnologia ètica i democràtica
El Canòdrom acull des del mes d’abril nou projectes punters en residència enfocats a la ciència i la tecnologia ètica i democràtica. Les residències volen ser un espai estimulant i de creació col·lectiva on es pugui intercanviar idees, col·laborar i trobar sinergies amb projectes afins, a més de fomentar l’ús d’eines lliures des d’una perspectiva inclusiva.
En l’actualitat en formen part Biònica, Digital Fems, Technovation Catalunya, FemDevs, Donestech, Ars Games, Funció Goteo, Estat de cultura i Residències virtuals.
El Canòdrom els proporciona un espai de treball equipat, accés a aules de formació, sales de reunions i altres zones de l’equipament. A més, assessora sobre opcions de finançament i facilita informació rellevant per als projectes.