La vuitena edició del Jazzing Festival ja és una realitat

30/08/2021 - 15:36

El festival torna a Barcelona per celebrar els quinze anys de la Sant Andreu Jazz Band. La iniciativa inclou el tercer Jazz Education Stage.

La Sant Andreu Jazz Band (SAJB) està de celebració, i és que quinze anys es diuen ràpid però en són molts. La banda bufa quinze espelmes carregades d’èxits i alegries i presenta un aniversari ple d’il·lusió, esperança i agraïment. Aquest dijous arriba la vuitena edició del Jazzing Festival, amb un escenari híbrid adaptat a la situació actual. 

Del 2 al 5 de setembre professionals del gènere protagonitzaran actuacions en què no faltaran presentacions d’àlbums. La inauguració, de fet, serà a càrrec del Joan Mar Sauqué Trio, que aprofitarà l’ocasió per donar a conèixer el disc Gone with the Wind. El seguirà Gabriela Suárez, amb la posada en escena de Moonlight in Vermon. Tampoc s’estaran de presentar treball discogràfic Carolina Alabau i Èlia Bastida un dia més tard, en aquest cas amb Meraki com a títol.

Homenatge a Toni Belenguer

Enguany, l’organització vol recordar i homenatjar Toni Belenguer, trombó i amic de la banda, a més de col·laborador assidu en diferents ocasions. Ho farà amb un concert que, sota la direcció del contrabaix Joan Chamorro, reunirà una quinzena de convidats, a més de la selecció de trombons de la SAJB.

Hi seran Carlos Martín (trombó), Francisco Blanco Latino (saxo), Marc Martín (piano), Joan Mar Sauqué (trompeta), Èlia Bastida (violí), Andrea Motis (veu i trompeta), Rita Payés (trombó i veu), Perico Sambeat (saxo alt), Eva Fernández (saxo alt i veu), Josep Traver (guitarra), Arnau Julià (bateria), Joan Martí (saxo alt), Marçal Perramon (saxo tenor), Alba Esteban (saxo baríton) i Koldo Munné (saxo alt).

Aprenent amb i pel jazz 

A més del cicle de concerts, el festival inclou el Jazz Education Stage, una immersió de quatre dies en la metodologia i filosofia que utilitza Joan Chamorro a la SAJB. En aquesta tercera edició, la iniciativa s’adreça a un públic variat, que comprèn des d’escoles de música, professors o músics interessats en la concepció del jazz de la banda fins a principiants del gènere a la recerca de noves idees sobre com viure la música de manera divertida i apassionada.

El Jazz Education Stage té preparades xerrades, debats, assajos a porta oberta, classes col·lectives, concerts, jam-sessions, presentacions de projectes o sessions de gravació en directe, amb espais reservats per als més petits. Les activitats inclouen formats en línia, de la mateixa manera que el festival.

Consulteu aquí la programació del festival, així com les entrades presencials i en streaming que encara hi ha disponibles.

Més informació