Per anar fent boca, des del 4 de febrer es podrà visitar la ja tradicional exposició de les gegantes Laies al Palau de la Virreina, i els gegants infantils i d’escola ompliran el Pati Manning de la Casa de la Caritat.
A més, el dia 8 de febrer es presentarà “Barcelona gegantera”, un projecte format per un llibre, un web i un seguit de vídeos amb entrevistes a desenes de protagonistes de la cultura gegantera, així com una catalogació de tots els balls de gegants de la ciutat. Sabíeu que la primera referència gegantera a Barcelona té sis-cents anys?
Els infants inauguren la festa
Els nens i les nenes de Barcelona són protagonistes de les Festes de Santa Eulàlia. En els darrers mesos han estat treballant en el Pregó dels Infants, amb el qual el divendres 10 de febrer marcaran l’inici de les festivitats. L’acte continuarà amb els gegants infantils i d’escola, les colles de diables infantils, els esbarts infantils i les bèsties més menudes. Una mostra de cultura popular encapçalada per la gegantona Laia, emblema de la festa, que enguany celebra els 25 anys.
El Seguici Popular, els gegants, les puntaires, els Falcons de Barcelona, les colles bastoneres, els cors de Clavé, l’audició del carilló del Palau de la Generalitat, el correfoc i el correfoc infantil, les sardanes o el cant coral també s’uniran a la festivitat, i diumenge gaudirem de la desfilada de les Laies i la Diada Castellera, una ocasió perfecta per veure juntes les vuit colles de la ciutat.
Finalment, dissabte, els i les joves de la ciutat podran gaudir de la Lali Jove, amb una programació d’activitats i tallers que culminarà amb un concert al Moll de la Fusta.
Descobriu totes les activitats de les festes a barcelona.cat/santaeulalia.