Sopars populars, fogueres i revetlles: els barris del Districte es preparen per Sant Joan!

14/06/2024 - 12:31

El diumenge 23 de juny hi haurà activitats de Sant Joan a La Sagrera, Trinitat Vella, Sant Andreu i el Congrés-Indians. Consulta aquí els horaris i la programació!

S’acosta la nit més llarga, la més màgica i una de les més esperades de l’any. La revetlla de Sant Joan és el moment idoni de l’any per poder cremar les etapes i els aprenentatges passats i engegar nous camins amb l’esperit renovat. Amb totes les propostes que les diferents entitats han enllestit als nostres barris, engegarem l’estiu carregades d’energia i de ganes de passar-ho bé. A continuació, et detallem totes les activitats per cadascun dels barris del Districte de Sant Andreu: 

LA SAGRERA (Plaça Jardins d’Elx i carrer Garcilaso)

20:30 – Arribada de la Flama del Canigó. Recorregut: Avinguda Meridiana, carrer Garcilaso, carrer Berenguer de Palou i carrer Segre i Plaça Orfila.
20:40 – Toc de campanes
20:50 – Ball de les gegantes amb Drac, diables i gegants de La Sagrera
21 – Encesa de la foguera (al carrer Garcilaso)
21:15 – Inici del sopar a la fresca
23 – Ball de revetlla, a càrrec d’un DJ

TRINITAT VELLA

20 h  – Celebració de la revetlla amb sopar popular popular i música.

A la Llosa del metro del barri

SANT ANDREU DE PALOMAR

A Sant Andreu hi haurà diversos punts de celebració popular de Sant Joan. A partir de les 17 o 18 h de la tarda, depenent de la zona, hi haurà talls de carrer per poder acollir els sopars veïnals que es faran a diferents espais del barri. Els carrers que acolliran els diferents sopars seran Liuva, Mir, Santponç, Bascònia, Rescenvit, Sant Narcís, Sant Hipòlit, Montsec, Neopàtria, Fèlix Amat, Servet i plaça Antoni Santiburcio.

La Flama del Canigó arribarà a primera hora de la nit, després del recorregut abans esmentat des de la Sagrera.

La Satànica de Sant Andreu organitza el tradicional correfoc infantil, que començarà a la plaça Orfila i finalitzarà a la plaça Can Fabra. El correfoc transcorrerà entre les 21.30 h i les 22 h. A les 22 h es llegirà el manifest i s’encendrà la foguera i després se celebrarà la tradicional revetlla de Sant Joan.

 

CONGRÉS-INDIANS

El barri del Congrés i els Indians també celebrarà la revetlla de Sant Joan amb tot el veïnat. La festa començarà a les 18 h amb diverses activitats infantils i seguirà a les 20 h amb la foguera. A les 21 h hi haurà el tradicional sopar de carmanyola i a les 22 h tindrà lloc el bingo musical i nit de ball. Totes les activitats es faran a la plaça del Congrés.

 

*Recomanacions per a correfocs i fogueres de la revetlla de Sant Joan: 

  • Protegiu les portes d’accés als habitatges.
  • Retireu els vehicles.
  • Tanqueu les finestres de casa.
  • Retireu possibles elements inflamables dels balcons o façanes (roba estesa, banderes, bombones…).