Nit dels museus al Districte de Sant Andreu: aprofita i vine a conèixer els espais museístics dels barris

16/05/2024 - 13:22

El dissabte 18 de maig, amb motiu de la Nit dels museus, es podran visitar els espais MUHBA Bon Pastor i Casa de l'Aigua, el Centre d'Art Contemporani i la sala de calderes de la Fabra i Coats.

Un cop l’any, els museus d’arreu del món obren les portes durant la nit per convidar el públic a gaudir d’una experiència museística diferent i gratuïta. Enguany, la cita serà aquest dissabte 18 de maig i inclourà tots els museus de la ciutat de Barcelona, també els que s’ubiquen al Districte de Sant Andreu.

Un dels atractius d’aquesta cita serà la visita a la sala de calderes de la Fabra i Coats, espai on encara s’hi pot veure part de l’antiga maquinària que feia funcionar la fàbrica tèxtil. Aquest espai, que es troba enfront de l’Ateneu L’Harmonia, estarà obert de 19 h a 1 de la matinada.

El següent espai que s’inclou en aquesta celebració nocturna és el MUHBA Bon Pastor, un museu que permet conèixer la història de l’habitatge a Barcelona a través del recorregut per una illa de les emblemàtiques cases barates.

També es podrà visitar el MUHBA Casa de l’Aigua, el museu que recupera la memòria d’aquesta canalització hídrica de Barcelona. L’espai l’integren la Casa de l’Aigua de Trinitat Vella (Sant Andreu) i la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova (Nou Barris), connectades per un túnel que travessa per sota l’avinguda Meridiana.

L’última proposta és el museu de la Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani de Barcelona. En aquestes portes obertes es podrà participar en una visita comentada (19.30 h) de les exposicions “Arxiu Cabanyal”, de Patricia Gómez i María Jesús González, i “Si plou així, que no escampi!”, Miquel Casablancas 2023 + SAC-FiC Residents 2022. I també està programat l’acció en viu No fita, de Joana Capella (20.30 h).

A continuació, detallem les diferents visites guiades que hi haurà durant tota la nit:

MUHBA Casa de l’Aigua

19 a 23 h I La Casa de l’Aigua. Conductes, dipòsits i comportes (visita guiada)
Les visites començaran a la Casa de l’Aigua de Trinitat Vella (Sant Andreu) i acabaran a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova (Nou Barris).

Durada: de 35 a 45 minuts.

 

Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani de Barcelona 

19.30 h I Visita comentada a l’exposició “Arxiu Cabanyal”, de Patricia Gómez i María Jesús González

19.30 h I Visita comentada a l’exposició “Si plou així, que no escampi” Miquel Casablancas 2023 + SAC-FiC Residents 2022

La visita es farà de manera conjunta amb l’exposició “Arxiu Cabanyal”.

20.30 h I No fita, de Joana Capella (Acció en viu)

Acció en viu vinculada a l’exposició “Si plou així, que no s’escampi!”