"Som una veu" aplega escoles del districte a la plaça del Canòdrom per cantar plegades

27/05/2024 - 12:28

A partir de les 10.30 h, per primera vegada es veurà i s'escoltarà part de l'alumnat participant en el projecte, la cançó que han reinventat col·lectivament.

L’activitat Som una veu neix de la iniciativa dels i les docents participants del Seminari d’especialistes de música del districte de Sant Andreu, que va néixer el curs passat. En aquest espai, i després de compartir pràctiques pedagògiques entre els centres, es va veure la necessitat d’enfortir la xarxa de relacions entre l’alumnat i el professorat de Primària i Secundària a partir de la música.

Durant el primer trimestre d’aquest curs 23-24 es va dissenyar una proposta per reinventar la lletra de la cançó “We are the world” col·lectivament sota el lema “Som una veu”. Cada centre educatiu va treballar sobre una part de la cançó des de l’àrea de música, creant la lletra i interpretant vocalment la peça. Posteriorment es va enregistrar la veu de l’alumnat a l’espai de gravació de l’espai Jove Garcilaso.

La darrera part del projecte tindrà lloc a la plaça del Canòdrom el dia 12 de juny de 2024 on per primera vegada es veurà i s’escoltarà part de l’alumnat participant en el projecte (uns 400 infants i joves). Bitlab els filmarà mentre cantin a l’uníson la cançó Som una veu. Finalment, elaborarà un videoclip amb tot el material enregistrat (àudio i vídeo), que es compartirà a les pàgines web dels centres participants i del SE de Sant Andreu.

En l’acte hi participen els següents centres educatius amb un total de 300 alumnes aproximadament:

*             Escola el Sagrer

*             Institut l’Alzina

*             Institut La Sagrera Sant Andreu

*             Escola Congrés-Indians

*             Escola Baró de Viver

*             Escola Ferran i Clua

L’acte consistirà amb:

*             10.30h Benvinguda a càrrec de la Regidora del districte Marta Villanueva

*             10.40h Inici l’escalfament vocal

*             11.00h gravació final SOM UNA VEU