Informar-se, viatjar, tenir una conversa sobre temes de preocupació global i trobar artistes que hi responguin amb les seves creacions fa que un festival sigui realment rellevant i, alhora, internacional. No defugirem tocar aquells temes que són més presents en la societat contemporània: les migracions, la crisi financera, el fonamentalisme, el feminisme i el postcolonialisme, entre d’altres.
Imaginem la programació del Festival com un “viatge cap a l’est”. Volem posar-nos en la pell d’altres ciutats i veure com responen als desafiaments globals.
Partint de Grècia i la Mediterrània, el 2018 vam fer la nostra ruta de la seda a la recerca de “noves espècies”, i el Grec 2019 va viatjar des d’Austràlia fins als Estats Units amb Nova York com a destinació. La tensió entre el món de les passions i la civilització urbana és la que ens va inspirar a buscar bons espectacles. En un estrany 2020 vam voler resseguir l’Amèrica Llatina en col·laboració amb els principals festivals d’aquesta zona del món cercant un reflexió sobre la vida i la mort, les nostres pors i el món espiritual.
El viatge continua el 2021 inspirant-nos en Àfrica, un continent jove, contemporani, ple de llum i de color que trobem molt a prop nostre. Quedarà pendent el retorn a Europa amb el bagatge de tot el que hem après en un moment de profunda transformació del continent.
Tota aquesta ruta la farem des de la nostra mirada, sense deixar mai de ser d’on som: de Barcelona, de Catalunya, de la Mediterrània, compartint història amb Espanya i Europa. Volem acostar-nos a artistes a partir de les seves formes d’entendre el món.
Un festival és com un cim. Forma part d’un paisatge, d’un sistema, d’un teixit. És un moment excepcional que està connectat amb la vida artística de la ciutat, que enllaça amb allò que hi passa la resta de l’any, que serveix de finestra per mostrar tot el que s’hi ha anat coent i que dialoga amb el seu talent, amb la seva ciutadania i amb les seves preguntes. Ens agrada imaginar el nostre Grec, més que com una festa, com una celebració, un moment esperat, un esdeveniment, un instrument de reflexió, de canvi i de transformació, un calaix de sorpreses i, sobretot, una experiència per ser viscuda. Un Grec popular, apreciat, reconegut, estimat, estimulant.
ESPECTACLES AL SAT!
2 DE NOVIEMBRE, EL QUITADOR DE MIEDOS
Dimecres 7 i dijous 8 de juliol, 20 h
On s’amaga la por? Com ens la podem treure de sobre? Existeix realment la mort? S’ho pregunten dues intèrprets en una peça de dansa contemporània que forma part del projecte multidisciplinari “Ella Poema”.
Una creació produïda a Dakar (Senegal) per Yakart.
Amb el suport d’Africa Moment, Casa África, Goethe Institut de Dakar, Ambaixada d’Espanya a Dakar, Aula Cervantes, Sunu Street Project, Maison Aïssa Dione, Hotel Sokhamon, Acción Cultural Española.
Més informació i entrades aquí.
LA MOTXILLA DE L’ADA
Dimarts 13, dimecres 14 i dijous 15 de juliol, 18.30 h
No estem acostumats a considerar la valentia com una qualitat de la canalla, en general, ni de les nenes, en particular. I això? La història de l’Ada, una nena trans, tanca una trilogia dedicada, precisament, a les nenes valentes.
Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona i Teatre al detall
Més informació i entrades aquí.
NO ÉS PAÍS PARA NEGRAS
Dimarts 20 i dimecres 21 de juliol, 20 h
Si voleu saber com hauria estat la vostra vida si haguéssiu estat una dona negra, pregunteu-li a l’autora d’aquesta peça. Va créixer en un país de blancs i revisa, des de la negritud, l’imaginari de tota una generació.
Una producció de la Cia. “No es país para negras”.
El dimarts 20 de juliol, després de la funció, hi haurà un debat del cicle Debat Grec: “Creació, colonialitat i racisme”.
Més informació i entrades aquí.
EL PERCUSIONISTA
Divendres 23 i dissabte 24 de juliol, 20 h
Paraula, música i dansa, en un espectacle unipersonal que s’ha vist en una desena de països de tres continents i que constitueix una mostra de la concepció de l’espectacle i la narració d’històries en una cultura ancestral africana.
Una producció de Gorsy Edú.