La següent cita de Donna J. Haraway introdueix el camp d’acció i reivindicació del present projecte curatorial que es desenvolupa arran del Premi Miquel Casablancas 2021 i es va presentar el dissabte 27 de novembre a les 11 h al Centre Cívic Sant Andreu en el marc de Sant Andreu Contemporani.
“La naturalesa ha estat constituïda sistemàticament en termes de màquina capitalista i de mercat. La naturalesa, inclosa la naturalesa humana, ha estat teoritzada i construïda sobre la base de l’escassetat i de la competició. Més encara, la nostra naturalesa ha estat teoritzada i desenvolupada a través de la construcció de les ciències biològiques dins del capitalisme i del patriarcat en funció d’aquests, la qual cosa forma part del manteniment de l’escassetat sota el model específic de l’apropiació de l’abundància per a fins privats i no públics”. Haraway, D.J. (1995). Ciència, cíborgs i dones: la reinvenció de la naturalesa. València: Universitat de València.
L’arrencada d’aquest projecte es troba en la voluntat i en la urgència de crear un Arxiu INTER*; una proposta del Colectivo QUE NO SALGA DE AQUÍ (Laura Vila Kremer, Raquel Loscos, Víctor Ramírez) la intenció del qual és “avançar cap a una concepció de la humanitat que no ens encasella des d’abans fins i tot del naixement”, i obrir altres possibles vies aptes a visibilitzar i a reivindicar el que el patriarcat contínuament pretén extirpar i silenciar. Alhora, i generant un diàleg que es retroalimenta amb la recerca artística del Colectivo sobre l’absència d’imaginaris INTER*, aquest projecte proposa una exposició en l’espai de Sant Andreu Contemporani en la qual conflueixen obres de lxs artistes Alexandría Cinque (Colectivo Avecilla), Matías Daporta, La Sofy i Cayetano Truyols, els quals han cooperat en la tasca de generar un contra-imaginari per a identitats dissidents.