Vols un 'hot dog'? En marxa!

31/01/2022 - 10:28

D'ençà que es va posar en marxa, la cantina de l'Institut Martí Pous, que es troba dins del recinte de la Fabra i Coats, ha estat un èxit. Durant el segon pati, alumnes i professorat poden agafar les comandes de hot dogs o bikinis. Per tenir-ho a punt, la comanda s'ha d'encarregar abans de les 10.30.

La cantina del Martí Pous va a tota vela. El projecte pilot es va posar en marxa el maig del 2020 i avui dia s’ha convertit en un servei indispensable. Durant el segon pati, de 12:20 h a 12:35 h, alumnes i professorat poden recollir la comanda, que s’ha hagut de fer prèviament abans de les 10.30 i mitjançant un formulari de Google. Actualment, aquest servei funciona un parell de dies per setmana, però hi ha previsió que, de continuar el bon ritme, pugui oferir-se de dilluns a divendres sense interrupció.

“Teníem l’espai i li volíem treure partit, però no volíem contractar un servei extern, per tant, vam decidir que fer-ne partícip l’alumnat i que fossin ells i elles qui se’n fessin càrrec”. Qui parla és en Xavier Bous, director del centre. “L’alumnat que porta la cantina són vuit alumnes, majoritàriament de tercer i quart de l’ESO (tot i que també hi ha algun alumne de segon) que tenen necessitat d’un aprenentatge més pràctic, ja que l’estudi convencional no els motiva massa. El funcionament és senzill: a les 10.30 s’han rebut totes les comandes, i aquests alumnes, organitzats per grups, van a fer la compra de tot el que necessiten per poder preparar els esmorzars. Un cop tornen al recinte, es posen mans a l’obra a preparar els encàrrecs. “És una activitat molt profitosa, enriquidora i motivadora per als alumnes per diferents motius. En primer lloc, interaccionen persones de diferents grups; en segon, els permet fer una activitat amb una aplicació pràctica a la vida real. Es treballa la previsió, les matemàtiques, els protocols Covid-19, la higiene, el tracte amb altres companys [els qui compren els productes], etc.” I què es pot menjar a la cantina del Martí Pous? Doncs de moment el menú consisteix en hot dogs i bikinis, a més de sucs i batuts de fruites.

La valoració que en fa en Xavier Bous és molt positiva, i la iniciativa ha estat molt ben acollida tant per part de la resta del professorat, com per les famílies i el mateix alumnat. “Estem molt contents perquè hi ha demanda, i això encara motiva més els i les alumnes que tiren el projecte endavant. Tothom n’ha fet un bon retorn, de la valoració d’aquests mesos i ens agradaria que l’activitat es fes més gran”, assegura en Xavier.