Els projectes del Districte reben 3.672 suports als pressupostos participatius

07/04/2021 - 19:59

Participació. La ciutadania ha definit entre quins projectes es triarà on invertir 3 milions d’euros dels pressupostos municipals al Districte abans que acabi el mandat.

La ciutadania ha definit entre quins projectes es triarà on invertir 3 milions d’euros dels pressupostos municipals al Districte abans que acabi el mandat. Entre el 22 de març i el 5 d’abril, s’han emès els suports, i el nombre de persones inscrites a la plataforma municipal de participació Decidim.Barcelona, on té lloc el procés, s’ha incrementat en unes 44.000 persones de tota la ciutat des que es va iniciar el procés de pressupostos participatius ara fa un any. Així s'ha arribat a la xifra de 80.500 inscripcions.

La meitat dels projectes prioritzats al Districte es reparteixen en cinc iniciatives en àmbits educatius i en cinc iniciatives de pacificacions i remodelacions de carrers, amb una importància destacada de tres projectes sobre espais de joc infantil.

Els projectes amb més suports han estat:

  • Pacificació de l’entorn escolar de l’escola Ramon Llull, al barri del Congrés i els Indians (255 suports).
  • Renovació de la gespa del terreny de joc de l’estadi municipal Narcís Sala (183 suports).
  • Pacificació de l’entorn de l’escola Congrés Indians (175 suports).

En aquesta fase que es tanca ara, tota persona empadronada a Barcelona podia triar fins a deu iniciatives entre els 822 projectes presentats per la mateixa ciutadania, de manera que els 20 projectes amb més suports a cada districte siguin els que avancin a la fase definitiva del procés de pressupostos participatius.

Aquestes xifres acrediten l’interès generat entre la ciutadania i s’expliquen també per la difusió realitzada per molts dels mateixos grups promotors de les iniciatives que s’havien d’escollir. Alhora, reforcen la necessitat i oportunitat d’establir mecanismes de participació, decisió i democràcia directa per tal que la ciutadania pugui incidir en les decisions de l’administració.

Del 10 al 20 de juny, votació digital amb suport presencial

El període de votació tindrà lloc entre el 10 i el 20 de juny, serà en format digital a través de la plataforma Decidim.Barcelona i comptarà amb dos punts de suport presencials a cadascun dels districtes (amb l’excepció de les Corts, que en tindrà només un). Aquests punts presencials s’ubicaran en les seus de Districte i altres equipaments de proximitat i durant almenys set dies comptaran amb l’atenció necessària per tal que aquelles persones que ho desitgin puguin emetre el seu vot amb el suport necessari.

En aquests mateixos punts s’hi instal·laran petites exposicions físiques que recullin els 20 projectes finalistes de cada districte.

El procés de votació funcionarà amb el mètode de la cistella de la compra. D’acord amb el pressupost assignat a cada districte i el cost de cada projecte, cada persona empadronada a la ciutat de 14 anys o més podrà triar tants projectes com consideri fins a esgotar el pressupost. Finalment, els projectes seleccionats més vegades seran els que resultaran finalment elegits per dur-se a terme, de manera que s’esgotin els 30 milions d’euros dels pressupostos participatius.