L'escola Pegaso es prepara per al seu dia més mític

02/05/2022 - 10:16

Tic, tac, tic, tac. L'escola Pegaso ja escalfa motors per al seu gran dia, la Diada de l'Esport, una activitat que té més de vint-i-cinc anys d'història i que, al llarg del temps, ha esdevingut un signe d'identitat del barri i del centre.

Tic, tac, tic, tac. L'escola Pegaso ja escalfa motors per al seu gran dia, la Diada de l'Esport, una activitat que té més de vint-i-cinc anys d'història i que, al llarg del temps, ha esdevingut un signe d'identitat del barri i del centre.

Els preparatius ja estan en marxa, i després de dos anys de no poder celebrar el dia com es mereixia, el personal educatiu i l’alumnat ja ha activat el cronòmetre. La jornada està programada per al 17 de juny. A causa de la pandèmia, fa dos anys no es va celebrar, i durant el 2021, no hi va poder assistir gent de fora del centres escolar. Aquest any es torna a la versió d’abans i tota l’escola està molt emocionada.

“Per als nens i nenes és un dels dies més esperats de l’any. Jo vaig arribar a aquesta escola fa onze anys, però aviat em vaig adonar que era quelcom important. És un tret que identifica l’escola Pegaso. Tots els exalumnes recorden la Diada. Els nens i nenes se senten molt lliures i s’ho passen molt bé. Tot l’equip de mestres treballa perquè tot surti perfecte: organització, coordinació, vigilar que el material no falli —una part el facilita una empresa externa mentre que la resta el posa l’escola—, que hi hagi voluntaris a totes les estacions. Tindrem 450 nens i nenes fent activitats. És un repte, però el resultat sempre és molt gratificant!”, explica Núria Sanz Fernàndez, la mestra d’educació física de 3r, 5è i 6è de l’escola.

Les activitats les duu a terme una empresa externa i, l’alumnat, en petits grups de cinc (tots menys els d’infantil, que participen com a grup sencer i van acompanyats pel tutor/a), va passant per les diferents estacions, adequades a la seva edat. Així, el pròxim 17 de juny, la canalla podrà gaudir de futbolí a l’aire, tricicles, cars, malabars, minigolf o esgrima, entre moltes altres activitats. “A banda de les activitats, que són xules perquè la canalla no les fa habitualment, és un dia bonic perquè les famílies poden entrar a l’escola i participar de la jornada. L’escola convida a esmorzar als pares i mares voluntaris, que aprofiten aquest moment per xerrar i socialitzar entre ells!”, detalla la Núria.

La de les famílies no és l’única ajuda que rep el professorat durant aquest dia tan especial: a la Diada de l’Esport també hi col·laboren l’alumnat del Príncep de Viana, que és l’institut de referència de l’escola Pegaso, exalumnes i professors/es jubilats. A banda de les instal·lacions de l’escola, la jornada també es duu a terme al Parc de la Pegaso, una bonica manera de fer barri! Romandrem atents a l’espera del gran dia!