Nou espai de jocs infantils singulars al Parc de la Pegaso

06/08/2019 - 11:27

Finalitza la instal·lació d’un nou espai de jocs singulars per a infants al Parc de la Pegaso, al barri de la Sagrera, un dels cinc espais singulars previstos en el Pla del joc a l’espai públic.

Finalitza la instal·lació d’un nou espai de jocs singulars per a infants al Parc de la Pegaso, al barri de la Sagrera, un dels cinc espais singulars previstos en el Pla del joc a l’espai públic.

Barcelona compta amb un nou espai de jocs infantils singulars al districte  de Sant Andreu. Les tasques d’instal·lació de la nova zona de jocs del Parc de la Pegaso, al barri de la Sagrera, ja han acabat. La gran estructura en forma de pop ha quedat col·locada al seu emplaçament definitiu i durant el mes de juliol s’ha anat completant fins a la seva finalització.

Aquest espai de joc singular s’emmarca en el Pla del joc a l’espai públic, un pla pioner que situa el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les polítiques clau per fer una ciutat més habitable i millorar la vida dels veïns i les veïnes, sobretot la dels infants i adolescents. Aquest pla té com a objectiu millorar i diversificar les oportunitats de joc i activitat física a l’espai públic pels seus amplis beneficis tant pel desenvolupament i benestar dels infants i adolescents, com per la salut, la vida comunitària i la convivència de tota la ciutadania.

Una de les accions que preveu aquest Pla del joc a l’espai públic és la instal·lació de zones de jocs singulars que obren més possibilitats de joc i exploració als infants. L’espai del Parc de la Pegaso és una de les zones de joc previstes per posar en marxa aquest 2019. Durant aquest any també se n’instal·laran als Jardins de la Indústria, a l’Eixample ( la instal·lació va començar al juny) i al Parc Central de Nou Barris.  A finals d’any s’iniciarà la implantació d’altres jocs a l’avinguda Meridiana, al districte de Sant Martí. El 2018 ja es va instal·lar un espai de joc singular a la plaça del Sol, a Gràcia.

La zona de jocs singulars del Parc de la Pegaso té per objectiu millorar i augmentar les oportunitats de joc dels infants i estimular l’activitat lúdica a l’aire lliure. Aquests jocs s’integren en un gran element en forma de pop, creant una estructura relacionada amb l’ecosistema marí.

Procés de participació amb les escoles de l’entorn

La remodelació de l’àrea de joc infantil del Parc de la Pegaso, igual que l’àrea del Parc Central de Nou Barris, s’ha planificat a partir d’un procés de participació amb gairebé 200 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de les escoles properes a aquest espai (Congrés-Indians, Pegaso i Turó Blau). Els parcs infantils són els primers resultats d’una nova manera de crear les àrees de joc i els espais lúdics a la ciutat que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona, tenint més en compte les necessitats i visions dels infants.

L’objectiu és fomentar el joc al carrer i aconseguir una ciutat més amable i agradable incorporant aquestes metodologies participatives de manera més sistemàtica a tots els districtes d’acord amb el Pla del joc a l’espai públic. Es pretén que en aquests grans espais lúdics, tant la selecció de les estructures, com la disposició dels elements i el disseny de tot l’espai siguin estimulants i jugables i vagin més enllà de la tradicional àrea de joc delimitada.