Presentació del documental sobre la presó de dones de Trinitat Vella

04/05/2021 - 12:10

Cultura, feminismes i dona. El treball, titulat "Veïnatges forçats. Un documental comunitari sobre la presó de dones de Trinitat Vella", està dirigit per Julia Montilla i es presentarà el dijous 6 de maig a les 19 h al pati d'accés de la presó Model de Barcelona.

El treball, titulat "Veïnatges forçats. Un documental comunitari sobre la presó de dones de Trinitat Vella", està dirigit per Julia Montilla i es presentarà el dijous 6 de maig a les 19 h al pati d'accés de la presó Model de Barcelona. Per motius de prevenció i seguretat, l’accés a l’acte serà a partir de les 18.30h. L'aforament està limitat i, per aquest motiu, cal apuntar-s'hi a través del correu electrònic pladebarris@bcn.cat.

El visionat anirà acompanyat d’un col·loqui posterior amb les protagonistes del documental, Maria Dolors Calvet, Pilar Aymerich, Mercè Garriga, Anna Gonzàlez Batlle i Magda Oranich. Aquest documental, forma part d’un projecte desenvolupat pel Pla de Barris per recuperar la memòria històrica del barri de la Trinitat Vella, i es desenvolupa amb la participació i la implicació dels veïns i veïnes del barri.

L’equip de Pla de Barris, juntament amb l’Observatori de la Vida Quotidiana i el suport del Districte de Sant Andreu i Memòria Democràtica, ha impulsat aquest documental al voltant de la presó de dones de la Trinitat Vella.

Els projectes que Pla de Barris desenvolupa a la franja Besòs del districte tenen per objectiu millorar la vida de la ciutadania i recuperar la rica memòria històrica de cada sector de la població. Aquest documental és una de les moltes iniciatives que tot l’equip, juntament amb el veïnat, ha aconseguit desenvolupar en els darrers anys.